Banner 980x90

14.jūlijā atnāc uz Donoru dienu Kārsavā!

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Vairākās Latvijas pilsētās regulāri notiek asins donoru dienas, tostarp, arī ceturtdien, 14.jūlijā, ir plānotas asins donoru dienas Kārsavā, informē Kārsavas novada pašvaldības jaunatnes lietu speciāliste Anna Zīmele.

Biedrība "Kārsavas novada jauniešu centrs "Pūga" ļoti lepojas ar saviem jauniešiem un viņu aktivitāti, pateicoties jaunietes Lindas Martinsones iniciatīvai, Valsts asinsdonoru centra (VADC) pārstāvji dosies izbraukumā arī uz Kārsavu.

Kā uzsver pati Linda, minot galveno motivāciju asins nodošanā, tad viņa regulāri ziedo asinis, jo vēlas palīdzēt, lai glābtu, kāda cilvēka dzīvību. Nekad nevar izslēgt iespēju, varbūt kādreiz man vai kādam man tuvam cilvēkam būs nepieciešama donoru palīdzība. Viņa aicina ikvienu mēģināt kļūt par donoru, lai palīdzētu citiem.

Plānots, ka VADC Latgales filiāles izbraukums uz Kārsavas kultūras namu, Kārsavā, Kārsavas novadā, Vienības ielā 49c, norisināsies ceturtdien, 14.jūlijā, no plkst.9.00 līdz plkst.12.00.

Atgādināsim, ka par donoru var kļūt ikviens, kurš sasniedzis 18 gadu vecumu un kura svars ir lielāks par 50 kilogramiem.

Diemžēl par donoru nevar kļūt tie, kuri pārslimojuši hepatītu, kā arī, dodoties ziedot asinis, no rīta nedrīkst ieturēt sātīgas brokastis. Un pirms asins nodošanas nedrīkst lietot alkoholu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)