Banner 980x90

Apstiprina pāvesta vizītes drošības plānu

Rīga, 7.aug., LETA. Valdība šodien apstiprināja pāvesta Franciska vizītes Aglonā nodrošināšanas un drošības plānu.

Šodien valdībā apstiprinātā plāna īstenošanā būs iesaistītas daudzas valsts un pašvaldības struktūras, piemēram, Militārā policija, Drošības policija, Zemessardze, VSIA "Autotransporta direkcija", VAS "Latvijas Valsts ceļi", VAS "Latvijas gaisa satiksme", kā arī Pārtikas un veterinārais dienests (PVD).

Katrai iesaistītajai pusei būs savi uzdevumi drošības pasākumu īstenošanai, piemēram, PVD veiks to pārtikas uzņēmumu uzraudzību un kontroli, kas nodrošina produktu mazumtirdzniecību un sabiedrisko ēdināšanu svētku laikā Aglonā. Savukārt Veselības inspekcija nodarbosies ar paraugu ņemšanu fizikāli ķīmiskiem un mikrobioloģiskiem izmeklējumiem dzeramajam ūdenim.

VAS "Civilās aviācijas aģentūra" noteiks un publicēs gaisa telpas izmantošanas ierobežojumus helikopteru pacelšanās un nosēšanās vietās.

Jau ziņots, ka valdība jau jūlija sākumā atbalstīja 806 202 eiro piešķiršanu Tieslietu ministrijai (TM), lai tā varētu nodrošināt septembrī gaidāmo pāvesta Franciska vizīti.

Pāvests Francisks Starptautiskajā lidostā "Rīga" ieradīsies 24.septembrī plkst.8.20, kur plānota oficiāla sagaidīšanas ceremonija. Sagaidīšanas ceremonija notiks arī pie Rīgas pils.

Pēc tam pāvests tiksies ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, Latvijas augstākajām amatpersonām un sabiedrības pārstāvjiem. Tam sekos ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa un ekumēniska tikšanās Rīgas domā, kur paredzēta arī pāvesta Franciska uzruna. Pāvests Rīgā apmeklēs arī Rīgas Svētā Jēkaba katedrāli. Pirms došanās uz Aglonu pāvests pusdienos ar bīskapiem.

Aglonas bazilikā norisināsies svētā mise, kurā plānota Franciska homīlija. Pāvesta vizīti noslēgs atvadīšanās ceremonija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)