Banner 980x90

Ciblas novadā situāciju uz ceļiem pēc lietavām sauc par traģisku

Jelgava, 24.aug., LETA. Situācija uz novada ceļiem pēc spēcīgām lietavām ir traģiska, aģentūrai LETA atzina Ciblas novada pašvaldības izpilddirektore Ināra Sprudzāne.

"Traģiski. Ir daudz izskalojumu, vietām ūdens iet pāri ceļam. Izskalo ne tikai mazus lauku ceļus, bet arī lielus valsts ceļus. Izskalojumi rodas pat tādās vietās, kur iepriekš nekas līdzīgs nav noticis. Bojājumu vietas esam norobežojuši, lai kāda mašīna neiebrauc," par postījumiem lietavu dēļ stāstīja Sprudzāne, piebilstot, ka līdzīgu situāciju iepriekš piedzīvojusi nav.

Pašvaldībai gan nav informācijas, ka kāds no iedzīvotājiem nevarētu tikt līdz savam mājoklim, taču vietējie ziņo gan par applūdušām sētām, gan pilošiem jumtiem.

"Labot privātīpašumu jumtus mēs nevaram," piebilda pašvaldības pārstāve.

Pasliktinoties ceļu stāvoklim, pārtraukta kokmateriālu izvešana no mežiem.

Sprudzāne lēsa, ka bojājumu likvidēšanai būs nepieciešami lieli līdzekļu, taču darbus varēs sākt tikai pēc tam, kad lietus mitēsies.

Viļakas novadā par bojātiem ceļiem informācijas pašlaik nav, taču Vecumu pagastā iedzīvotāji lūguši pašvaldības atbalstu ūdens atsūknēšanā, jo sāka applūst Līvānu tipa mājas, aģentūrai LETA pastāstīja novada pašvaldības izpilddirektore Zigrīda Vancāne.

"Daudzviet upes, grāvji izgājuši no malām, applūst pagrabi un sētas. Gaidīsim, kas būs līdz vakaram, jo lietus turpina līt," klāstīja Vancāne.

Kā novēroja LETA, arī Daugavpilī jūtamas stiprā lietus sekas. Daugavā ūdens līmenis ir būtiski paaugstinājies, sasniedzot gandrīz palu laika līmeni. Upes ūdens ir izteikti brūns.

Daugavpilī zemākās vietās esošās pļavas ir applūdušas.

Aģentūrai LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka Balvu novada Tilžas pagastā pa vietējiem ceļiem nevar izbraukt kravas mašīnas.

LETA jau vēstīja, ka jau otro dienu Latgalē turpinās lietavas, kas ir spēcīgākās šajā gadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)