Banner 980x90

Ciblas vidusskolā notiks Baltu vienības dienas pasākums "Seno pilskalnu noslēpumi"

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Otrdien, 22.septembrī, plkst.13.00 Ciblas vidusskolā notiks Baltu vienības dienas pasākums "Seno pilskalnu noslēpumi", aģentūru LETA informēja Ludzas novada pašvaldībā.

Pasākuma gaitā būs iespēja noklausīties arheologa, kultūrvēsturnieka, vēstures zinātņu doktora, habilitētā mākslas zinātņu doktora Jura Tālivalža Urtāna lekciju "Vai senā Ludza atradās Ludzā?", piedalīties grāmatas "Ķīšukalns. Ludza pirms Ludzas" prezentācijā, iesaistīties "Kroma kolna brolistes" vides darbnīcās, iepazīties ar senajiem tērpiem un ieročiem, vērot cīņu paraugdemonstrējumus, kā arī, klausoties stāstījumā, aplūkojot fotogrāfijas un artefaktus, novērtēt Rīgas jauno arheologu nometnes "Ko mums stāsta Ķīšukalns?" darba rezultātus.

Baltu vienības dienas turpinājumā, plkst.16, Ķīšukalnā kopā ar folkloras kopu "Ilža" varēs izdziedāt spēka dziesmas, ielūkoties seno amatu meistaru teltī, kurināt ugunskuru, nest ziedojumu un vēstījumu senčiem, baudīt aromātisku un spēcinošu tēju.

Lai kopīgi ieskatītos Ciblas novada vēsturē, senās Latigolas iedzīvotāju latgaļu dzīves lappusēs, piedalīties pasākumā aicināti visi interesenti, bet it īpaši skolēni un skolotāji.

Baltu vienības dienas pasākums "Seno pilskalnu noslēpumi" tiek rīkots projektā "Seno latgaļu mantojums - Ķīšukalna pilskalns, Ludza pirms Ludzas", kas tiek realizēts ar Latgales reģiona attīstības aģentūras, Valsts kultūrkapitāla fonda un AS "Latvijas Valsts meži" atbalstu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)