Banner 980x90

Circene: nākamā gada valsts budžetā veselība ir prioritāte

eselība vienmēr grib vairāk nekā iespējams, mēs ilgus gadus esam bijuši bārenīša lomā, tomēr šā un nākamā gada budžetā valdība un Saeima veselību ir noteikusi par prioritāti, sarunā ar aģentūru LETA sacīja veselības ministre Ingrīda Circene (V).

"Kopumā šajos divos bāzes gados finansējums ir pieaudzis par 80 miljoniem, kas ir vislielākais pieaugums no visām nozarēm," uzsvēra ministre.

Lai gan 2014.gada valsts budžets vēl nav pieņemts, Circene ar pilnīgu pārliecību teica, ka Veselības ministrijas (VM) uzstādītās absolūtās prioritātes tiks atbalstītas, tostarp svarīgākā - mediķu algu palielināšana par 10%, bet kopā ar kompensācijām par nostrādātajām nakts stundām un darbu svētku dienās - par 13%.

Ministre arī atklāja, ka VM nākamā gada budžetā ieguvusi vēl 1,5 miljonus eiro (1,05 miljonus latu), lai nodrošinātu kompensējamo medikamentu apmaksu 100% apmērā visiem bērniem.

"Tas ir būtisks uzlabojums, jo daļai bērnu bija 50%, daļai 75% un daļai 90%. Un tagad visiem bērniem kompensējamie medikamenti būs 100%," sacīja ministre.

Būtisks uzlabojums, kas maksā aptuveni pusotru miljonu eiro (351 402 latu), nākamgad skars arī neiznēsātos bērnus, norādīja ministre. "Mēs varēsim neiznestiem bērniem nodrošināt profilaksi saistībā ar respiratoro sensiatālo vīrusu, kas sevišķi apdraud neiznestos bērnus, jo viņiem ir nenobriedusi elpošanas sistēma - plaušas," teica ministre.

Bez tam ir arī tarifu paaugstināšana, rindu mazināšana, piebilda Circene un uzsvēra, ka kopumā VM nākamā gada budžeta pieaugums plānots 30 miljonu latu apmērā.

Saeima trešdien, 6.novembrī, galīgajā lasījumā lemj par 2014.gada valsts budžetu, vidēja termiņa budžeta ietvaru un citiem saistītajiem likumprojektiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)