Banner 980x90

Dabas parkā "Numernes valnis" iepazīs kukaiņu pasauli

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Otrdien, 2.augustā, no plkst.22.00 Kārsavas novada dabas parkā "Numernes valnis" blakus skatu tornim norisināsies pasākums "Kukaiņu nakts dabas parkā Numernes valnis", aģentūru LETA informēja Kārsavas novada tūrisma organizatore Inga Bernāne.

"Kukaiņu nakts" mērķis ir ieinteresēt un informēt dabas parka viesus par dabā notiekošo laikā, kad cilvēki visbiežāk jau guļ. Pasākuma gaitā tiks izgaismoti meža nakts iemītnieki - kukaiņi, norisināsies izzinošas, izglītojošas un radošas aktivitātes, kas spēs aizraut visu vecumu apmeklētājus.

Galvenie pasākuma varoņi būs kukaiņi, jo īpaši naktstauriņi, bet galvenie stāstnieki - Dabas aizsardzības pārvaldes darbinieki, savukārt klausītāju un dalībnieku lomā varēs iejusties ikviens "Kukaiņu nakts" apmeklētājs.

Tauriņu pievilināšanai tiks izmantotas gaismas lampas, un par katru pievilināto naktstauriņu sugu stāstīs Dabas aizsardzības pārvaldes darbinieks, entomologs un tauriņu pētnieks Guntis Akmentiņš. Uz gaismas apspīdētā ekrāna vairāku stundu garumā varēs apskatīt un iepazīt naktī aktīvās sugas, uzzināt svarīgāko par tauriņu sugām, viņu dzīvesveidu un aizsardzību.

Apmeklētāji tiek aicināti ņemt līdzi uz pasākumu arī fotoaparātus, lai veidotu skaisti naksnīgas fotosesijas, saģērbties atbilstoši laikapstākļiem, paņemt līdzi pledu un siltu tēju. Aptuvenais pasākuma ilgums paredzēts līdz plkst.2.00 naktī, interesenti tam var pievienoties jebkurā laikā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)