Banner 980x90

Diennakts laikā Latgales mežos veiksmīgi atrasti divi apmaldījušies sēņotāji

Rīga, 18.jūl., LETA. Aizvadītas diennakts laikā Latgalē veiksmīgi atrasti divi mežos apmaldījušies sēņotāji, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Ksenija Belova.

Ceturtdien Balvu iecirknis saņēma informāciju, ka Balvu novadā, visdrīzāk, ir apmaldījusies 1956.gadā dzimusi sieviete, kura pēdējo reizi tika redzēta iepriekšējā dienā ieejot mežā, taču tā arī nebija atgriezusies nakšņošanai savā dzīvesvietā. Sievietes glābšanai tika piesaistīts Valsts robežsardzes helihopters, VP un robežsardzes kinologi ar dienesta suņiem, būtisku atbalstu sniedza nevienaldzīgi iedzīvotāji. Plašu meklēšanas pasākumu rezultātā sieviete tika atrasta, nogādāta drošībā un pēc tam arī nodota mediķu aprūpē.

"Vēlamies pateikties iedzīvotajam, kurš ar savu traktortehniku palīdzēja meža ceļā iesprūdušajam dienesta transportlīdzeklim, ka arī vīrietim, kurš mežā pamanīja apmaldījušos sievieti un nekavējoties ziņoja likumsargiem par viņas atrašanās vietu," pauda Belova.

Līdzīga situāciju notika arī Ludzas novadā, kur ceturtdien mežā apmaldījies 1948.gadā dzimis sēņotājs. Arī šoreiz policisti sadarbībā ar Valsts robežsardzes kinologiem veica plašus meklēšanas pasākumus, operatīvi noskaidroja vīrieša atrašanās vietu un nodeva viņu mediķiem veselības stāvokļa pārbaudei.

"Abi šie notikumi ir ar laimīgām beigām, jo gan vīrietis, gan sieviete sveiki un veseli atgriezās mājās, taču VP atkārtoti atgādina iedzīvotājiem, dodoties sēņot un ogot, būt gudriem un prātīgiem un nodrošināties ar pašu nepieciešamāko, lai pēc iespējas ātrāk un veiksmīgāk varētu atgriezties siltajās mājās," aicināja policijas pārstāve.

Lai atpūta nepārvērstos nepatīkamā pieredzē, VP aicina parūpēties ne tikai par nazi un groziņu, kur salikt mežā iegūtos labumus, bet arī parūpēties par drošību, pabrīdinot līdzcilvēkus par savu prombūtni, atrašanās vietu un atgriešanās laiku. Nedrīkst aizmirst paņemt līdzi pilnībā uzlādētu telefonu saziņai, kā arī lejupielādēt VP aplikāciju "Mana drošība", lai nepieciešamības gadījumā varētu nosūtīt savas koordinātas operatīvajiem dienestiem.

Likumsargi arī iesaka situācijās, kad vecāka gadagājuma cilvēki, kuriem nav mobilā telefona, un personas, kurām ir nopietnas veselības problēmas, nolemj mežā doties vienas pašas, kādam no līdzcilvēkiem doties līdzi.

Ieteicams arī sēņot vai ogot sev zināmās vietās vai netālu no meža celiņiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)