Banner 980x90

Goliševā notiks Svētā Serafīma svētki

Foto no www.karsava.lv
Foto no www.karsava.lv
Pirmdien, 1.augustā, Kārsavas novada Goliševā norisināsies tradicionālie Svētā Serafīma svētki, aģentūru LETA informēja Kārsavas novada sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Krivmane.

Pasākuma gaitā Goliševas ciems tiks pieskandināts ar mūziku, un skatītājus priecēs arī dejas.

Goliševas Svētās Trijādības pareizticīgo baznīca ir uzcelta un iesvētīta 1841.gadā. Baznīcai ir tā laika arhitektūrai tradicionālā krusta forma. 1902.gadā draudzes vajadzību dēļ baznīca tika paplašināta.

Neilgi pirms Otrā pasaules kara Goliševas pareizticīgo dievnamam tika uzdāvināta Svētā žēlsirdīgā Serafīma svētbilde. Kopš tā laika tradicionāli ir kļuvuši Sv.Serafīma svētki, kas norisinās katru gadu 1.augustā Goliševas ciemā.

Šajā dienā Goliševas pareizticīgo baznīcā notiek aizlūgums par godu Sv.Serafīmam un svētku programma, uz kuru ierodas gan vietējie iedzīvotāji, gan arī ciemiņi no citiem novadiem un sadraudzības pilsētām.

Vakarā Zaļajā estrādē pie kultūras nama notiks Sv.Serafīma svētku pasākums, kura gaitā tiks sveikti pilngadību sasniegušie Goliševas pagasta jaunieši, apkopoti konkursa "Sakoptākā sēta" rezultāti, kā arī notiks koncerts.

Sv.Serafīma svētki Goliševā noslēgsies ar balli, kurā muzicēs brāļi Puncuļi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)