Banner 980x90

"Hansabuss" iegādājas Latvijas uzņēmumu "Ludzas ATU"

Rīga, 21.dec., LETA. Igaunijas autobusu pārvadājumu uzņēmuma AS "Hansabuss" meitasuzņēmums Latvijā SIA "Tukuma auto" ir iegādājies 100% akciju Latvijas autotransporta uzņēmumā SIA "Ludzas autotransporta uzņēmums" ("Ludzas ATU"), kas nodrošina autobusu pārvadājumus Ludzā un tās apkārtnē, aģentūru LETA informēja "Hansabuss" valdes loceklis Nēme Tammis.

Saskaņā ar pušu vienošanos darījuma summa ir konfidenciāla.

Darījuma rezultātā "Hansabuss" tirgus daļa Latvijā konkurencei atvērto sabiedrisko autobusu pārvadājumu un čartera pārvadājumu nozarē pārsniegs 10%.

Tammis norādīja, ka ar šo darījumu uzņēmums būtiski nostiprina savu pozīciju Baltijas sabiedrisko autobusu pārvadājumu tirgū. "Ludzas ATU" darījums ir ceturtais pārņemšanas darījums, ko "Hansabuss" īstenojis Baltijā pēdējo 18 mēnešu laikā, un trešais Latvijā. Tas ir nākamais solis, gatavojoties Latvijas sabiedrisko autobusu pārvadājumu tirgus atvēršanai 2020.gadā. Mēs plānojam turpināt paplašināt savu klātbūtni sabiedrisko autobusu pārvadājumu un čartera autobusu pārvadījumu tirgos Baltijā atbilstoši situācijai tirgū," informēja Tammis.

Viens no "Ludzas ATU" bijušajiem īpašniekiem un valdes loceklis Guntars Losevičs pauda gandarījumu par to, ka uzņēmumu ir pārņēmis un turpmāk pārvaldīs "Hansabuss". "Hansabuss" ir spēcīgs transporta uzņēmums ar ilgu pieredzi Baltijas tirgū, tas ir pazīstams ar pakalpojumu augsto kvalitāti. Es uzskatu, ka "Hansabuss" sniegs pozitīvu pienesumu uzņēmuma turpmākai attīstībai, un galvenie ieguvēji šajā darījumā ir pilsētas un novada maršrutu pasažieri, kā arī uzņēmuma darbinieki," sacīja Losevičs.

Līdzšinējais "Ludzas ATU" īpašnieks Losevičs arī turpmāk būs aktīvi iesaistīts uzņēmuma darbībā kā valdes loceklis. "Hansabuss" Latvijas nodaļas vadītājs Sergejs Vahnitskis turpinās darboties līdzšinējā amatā, atbildot par visiem "Hansabuss" meitas uzņēmumiem Latvijā.

SIA "Ludzas ATU" galvenokārt apkalpo autobusu maršrutus Ludzas pilsētā un novadā, kā arī sniedz čartera pārvadājumu pakalpojumus. Uzņēmuma kopējais apgrozījums 2017.gadā tiek prognozēts aptuveni viena miljona eiro apmērā. Uzņēmumā pašlaik strādā 30 darbinieku, un tā autoparks sastāv no 16 autobusiem.

"Ludzas ATU" līdzšinējie īpašnieki bija Anita Krušanova (33,19%), Guntars Losevičs (22,27%), Intars Losevičs (22,27%) un Ingars Losevičs (22,27%).

2016.gadā "Ludzas ATU" strādāja ar 112 742 eiro apgrozījumu un cieta 22 008 eiro zaudējumus, liecina "Firmas.lv" informācija.

Darījuma rezultātā "Hansabuss" Latvijas nodaļas gada apgrozījums sasniegs aptuveni astoņus miljonus eiro, darbinieku skaits pārsniegs 265, un autoparkā būs vairāk nekā 140 transportlīdzekļu. "Hansabuss" tirgus daļa Latvijā konkurencei atvērto sabiedrisko autobusu pārvadājumu un čartera pārvadājumu nozarē pārsniegs 10%.

Pircēju konsultēja investīciju banka "Michel Capital" un advokātu birojs "Fort Latvia".

"Hansabuss" ir daļa no "Hansa Group" ("NTH Holding OÜ") uzņēmumu grupas, kas sniedz autobusu pārvadājumu pakalpojumus Baltijas valstīs un citviet Eiropā. "Hansabuss" grupā ietilpst mātes uzņēmums "Hansabuss" un meitasuzņēmumi AS "Samat", AS "Hansa Bussiliinid", SIA "Hansabuss Latvia", SIA "Tukuma auto", SIA "Tutransauto", SIA "Aips", SIA "Virazas", SIA "Bauskas AO" un SIA "Ludzas ATU". 

Bez autobusu pārvadājumu uzņēmumiem "Hansabuss" portfelī ietilpst arī autonomas uzņēmumi "Hansarent OÜ" un "Baltic Mobility OÜ" ("Europcar" Igaunijas, Latvijas un Lietuvas filiāles un "Interrent" Igaunijas, Latvijas un Lietuvas filiāles), kā arī AS "lv Pluss", kas nodarbojas ar "Iveco" un "Iveco Bus" transportlīdzekļu tirdzniecību un apkopi. "Hansa Group" konsolidētie ieņēmumi ir aptuveni 45 miljoni eiro gadā, un grupa Baltijas valstīs nodarbina vairāk nekā 700 cilvēkus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)