Banner 980x90

IeM turpina pirkt zemi Latgalē, lai ierīkotu robežas joslu ar Krieviju

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Valdība otrdien, 23.augustā, atļāva Iekšlietu ministrijai (IeM) atsavināt vairākus nekustamos īpašumus Latgalē, lai valsts varētu ierīkot robežas joslu ar Krieviju.

Šos īpašumus veido nepilnu hektāru lielas zemes platības Kārsavas novadā. Kopumā valsts plāno šim mērķim iztērēt aptuveni aptuveni 700 eiro.

Latvijas valsts robežas josla tiek noteikta, lai iezīmētu robežu dabā, kā arī novērstu iespējamo apdraudējumu robežkontroles jomā, nodrošinātu valsts robežas neaizskaramību, organizētu kontrolētu valsts robežas šķērsošanu un novērstu preču pārvietošanu pāri valsts robežai ārpus noteiktajām robežšķērsošanas vietām.

Robežas joslas platums nedrīkst būt šaurāks par starptautiskajos līgumos noteikto valsts robežas joslas platumu - 12 metriem.

Valdība jau iepriekš atļāvusi IeM atsavināt nelielas zemes platības robežas tuvumā, lai valsts varētu ierīkot robežas joslu ar Krieviju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)