Banner 980x90

Kariņš sola nepieļaut dramatisku NĪN maksājumu kāpumu

Rīga, 12.jūn., LETA. Lemjot par izmaiņām nekustamo īpašumu kadastra vērtībās un tām sekjošajām izmaiņām nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) maksājumos, tiks sekots līdzi, lai iedzīvotāji nepiedzīvotu dramatisku nodokļu maksājumu pieaugumu, šorīt intervijā telekanālam LNT solīja premjers Krišjānis Kariņš (V).

Politiķis stāstīja, ka izmaiņas plānotas trīs soļos - vispirms tikšot sakārtotas īpašumu kadastra vērtības, lai tās tuvinātu tirgus vērtībām, tad tikšot analizēts, kā jaunās vērtības ietekmēs NĪN maksājumus, kas ir savstarpēji sasaistīti, bet pēc tam tikšot lemts, vai nepieciešams samazināt NĪN likmes, lai nebūtu dramatiska nodokļu kāpuma, bet maksājumi visā valstī būtu līdzsvaroti.

Pēc Kariņa vārdiem, paralēli tiekot vērtēta arī ideja par NĪN atcelšanu vienīgajam mājoklim, taču nekādus solījumus šajā jautājumā premjers nedeva, jo esot vēl jāveic detalizēti aprēķini. Nekādus pārsteidzīgus lēmumus pieņemt netaisāmies, piebilda politiķis.

Kā ziņots, Valsts sekretāru sanāksmē ir izsludināts Tieslietu ministrijas izstrādātais jauno Kadastrālās vērtēšanas noteikumu projekts, kas paredz ieviest jaunu kadastrālās vērtēšanas sistēmu, kura, cita starp, paredz pietuvināt kadastrālo vērtību tirgus vērtībai.

Ar jaunajiem noteikumiem daudzu īpašumu kadastrālās vērtības augs, tātad varētu augt arī NĪN maksājumi, kas ir noteikti procentos no kadastrālās vērtības, tāpēc tiek solīts, ka vēl tiks vērtēta to ietekme uz NĪN maksājumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)