Banner 980x90

Kārsavā par 38 000 eiro labiekārtots pilsētas dīķis

Daugavpils, 29.nov., LETA. Īstenojot Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) atbalstītu projektu, Kārsavā ir labiekārtots pilsētas dīķis, aģentūru LETA informēja Kārsavas novada pašvaldībā.

Projekta "Kārsavas pilsētas dīķa ekoloģiskā stāvokļa atjaunošana un teritorijas labiekārtošana" gaitā ir pievesta un izlīdzināta melnzeme, iesēta zāle, gar dīķa malu izveidota bruģa taciņa, uzstādītas apgaismojuma laternas, ierīkota strūklaka un izvietotas atkritumu urnas. Vadoties pēc izstrādātajām augu izvietojuma shēmām, iestādīti arī dekoratīvie augi: dažādu šķirņu spireja, tūjas, fizokarpi un apbērti ar mulčas segumu.

Dīķa labiekārtošanas darbus veica SIA "ACUK". Šī gada augusta spēcīgo lietavu rezultātā daudzās vietās tika izskalota melnzeme ar ieaugušo zālienu un firmai nācās jau daļu paveikto darbu darīt vēlreiz.

Soliņus par pašvaldības līdzekļiem izgatavoja un uzstādīja pašvaldības darbinieks, prasmīgs meistars, Dainis Jezupovs.

Projekta realizācijas rezultātā, sakārtojot vidi, Kārsavā ir radīts vēl viens jauns ainavisks rekreācijas objekts, kas paver jaunas iespējas atpūtai un laika pavadīšanai brīvā dabā pie ūdens.

Projekta "Kārsavas pilsētas dīķa ekoloģiskā stāvokļa atjaunošana un teritorijas labiekārtošana" kopējās izmaksas ir 37 872 eiro, no kuriem publiskais finansējums - 34 085 eiro un pašvaldības līdzfinansējums - 3787 eiro.

Dīķis Kārsavā izveidojās pirms aptuveni 30 gadiem vietā, kur tika ņemtas smilts, kuras tika izmantotas daudzdzīvokļu māju celtniecībai. Dīķis atrodas starp vairākām daudzdzīvokļu mājām blakus pilsētas parkam. Daudzus gadus tā bija iedzīvotāju iecienīta atpūtas vieta vasarā, bet ziemā dīķis kalpoja kā slidotava. Laika gaitā dīķa krasti apauga ar krūmiem un kokiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)