Banner 980x90

Kārsavas novada dabas parkā notiks velo ekspedīcija

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Uzsākot aktīvo velo sezonu, 14.maijā plkst.10.00 visiem riteņbraukšanas cienītāji ir aicināti doties velo ekspedīcijā "Rypoj dobā!" pa Kārsavas novada teritoriju un dabas parku "Numernes valnis". Pasākumu organizē Kārsavas novada pašvaldība, sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi, pilsētas informācijas portālu Ludza24.lv informē Kārsavas novada tūrisma organizatore Inga Bernāne. 

Pulcēšanās velo ekspedīcijai notiks Kārsavas pilsētas skvērā plkst.10.00 un otra tikšanās vieta ir Salnavas muižas parks plkst.10.40. Tālāk kopējā braucienā ar Dabas aizsardzības pārvaldes vecāko valsts vides inspektori Elīnu Tripāni dosimies uz dabas parku "Numernes valnis", kur gūsim ieskatu par valsts nozīmes aizsargājamo dabas teritoriju. Kopējais maršruta garums ir apmēram 35 km (karte) un plānotais atgriezšanās laiks Kārsavā plkst.16.00. 

Dalībniekiem ir jābūt saviem velosipēdiem un bērni līdz 13 gadu vecumam braucienā var piedalīties tikai vecāku pavadībā. Kā arī līdzi var ņemt uzkodas nelielam piknikam pie Numernes skatu torņa. 

Velo ekspedīcijas mērķis ir iepazīt Kārsavas novada gleznainās vietas, izzināt dabas vērtības un dabas parku "Numernes valnis" pavasara plaukumā. Tā ir lieliska iespēja gan ģimenēm ar bērniem, gan aktīviem cilvēkiem pavadīt brīvdienu svaigā gaisā un  smelties jaunas zināšanas par procesiem dabā, floru un faunu, kas sastopama mežā un dabas parka "Numernes valnis" nozīmi dabas vērtību saglabāšanā. 

Dabas parks "Numernes valnis" ir viena no nedaudzajām vietām valstī, kur sastop sausieņu priežu mežus, kas izveidojušies uz osiem vai osveida vaļņiem. Sastopamas tādas retas un aizsargājamas sugas kā Ruiša pūķgalve, smiltāju esparsete un zāļlapu smiltenīte. Vaļņa pakājē izskalošanās rezultātā ir veidojušās nedaudz kaļķainas augsnes, kas ir piemērotos biotopos Latvijā aizsargājamai un arī ES Biotopu direktīvas augu sugai – dzeltenai dzegužkurpītei. Numernes valnis ir viena no bagātākajām meža silpurenes vietām Latvijā.

Pieteikšanās pa tālruni 29327265 vai rakstot uz e-pastu turisms@karsava.lv.

 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)