Banner 980x90

Kārsavas novada dome aicinās Ministru kabinetu izsludināt novadā ārkārtas situāciju

Daugavpils, 28.aug., LETA. Šodien Kārsavas novada domes ārkārtas sēdē pašvaldības deputāti vienbalsīgi nolēmuši vērsties Ministru kabinetā ar aicinājumu izsludināt novadā ārkārtas situāciju, aģentūra LETA noskaidroja Kārsavas novada pašvaldībā.

Aicinājums MK izsludināt novadā ārkārtas situāciju deputāti pamato ar iespaidīgajiem ceļu un infrastruktūras bojājumiem, iespaidīgo kaitējumu zemniekiem un apdraudējumu cilvēku drošībai.

Runājot par palīdzības sniegšanu plūdos cietušajiem lauksaimniekiem, sēdes dalībnieki aicināja neaizmirst arī mazos zemniekus, daudzi no kuriem plūdu rezultātā ir nonākuši uz izdzīvošanas robežas.

Plūdu sakarā pašvaldība lūgs MK operatīvi piešķirt tai finansiālo palīdzību, jo pastāv bažas, ka pašvaldībai var aptrūkties tās rīcībā esošo līdzekļu dažādu steidzamu ar plūdu seku novēršanu saistītu darbu finansēšanai.

Valdību aicinās kompensēt dabas stihijas zemniekiem nodarīto kaitējumu, kā arī lūgs nepiemērot sankcijas par prasību neizpildi ES finansēto projektu realizācijā, kam par iemeslu bijuši plūdi. Tāpat tiks lūgts pagarināt zemniekiem kredītu atgriešanas termiņus.

Vēl pašvaldība lūgs piešķirt līdzekļus valsts nozīmes strauta Šņitka gultnes tīrīšanai pilsētas teritorijā un Rītups gultnes tīrīšanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)