Banner 980x90

Kārsavas novadā iereibis autovadītājs mēģina piekukuļot policistu

Daugavpils, 18.apr., LETA. Lai izvairītos no administratīvā pārkāpuma protokola sastādīšanas, Kārsavas novada Mežvidu pagastā kāds par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā aizturēts 1971.gadā dzimis automašīnas "DAF" vadītājs piedāvājis Valsts policijas (VP) darbiniekam 500 eiro kukuli, aģentūru LETA informēja VP Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

16.aprīlī likumsargi saņēma informāciju, ka Kārsavas novadā, kāda automašīna brauc pārkāpjot ceļu satiksmes noteikumus, streipuļo, iebrauc pretējā braukšanas joslā, šādā veidā apdraudot citus ceļu satiksmes dalībniekus.

Reaģējot uz šo informāciju, notikuma vietā nekavējoties ieradās VP Latgales reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas darbinieki, kuri apturēja aizdomīgo transportlīdzekli un veica nepieciešamo pārbaudi.

Pārbaudot transportlīdzekļa vadītāja dokumentus, viņa izelpā bija jūtama alkohola smaka. Veicot alkohola koncentrācijas mērījumu, izrādījās, ka vīrietis ir vairāk nekā divu promiļu stiprā alkohola reibumā.

Saistībā ar notikušo attiecībā pret vīrieti ir uzsākts kriminālprocess.

Vadītājam ir noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā. Par transportlīdzekļa vadīšanu, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles - Administratīvo pārkāpumu kodeksa 149.15 4.daļa - transportlīdzekļa vadītājam piemēro administratīvo arestu no desmit līdz piecpadsmit diennaktīm, uzliek naudas sodu no 1200 līdz 1400 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

Vīrietim draud arī kriminālatbildība par kukuļa piedāvājumu policijas darbiniekam. Par šādu noziedzīgu nodarījumu paredzēts sods ar brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbi, vai naudas sods.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)