Banner 980x90

Kārsavas novadā par 165 000 eiro pārbūvēts ceļa posms Klonešnīkos

Daugavpils, 13.nov., LETA. Eiropas Reģionālas attīstības fonda (ERAF) atbalstītajā infrastruktūras attīstības uzņēmējdarbības veicināšanai projektā Kārsavas novada Mežvidu pagastā pabeigta pašvaldības autoceļa Klonešnīki-Griudinīši-Strodi posma pārbūve, aģentūru LETA informēja Kārsavas novada pašvaldībā.

Projektā "Infrastruktūras attīstība uzņēmējdarbības veicināšanai Ludzas, Kārsavas un Ciblas novados" veikto darbu gaitā pārbūvēts 350 metru ceļa posms - uzklāts asfaltbetona segums, ierīkotas betona apmales, veikta sāngrāvju rakšana un profilēšana, izbūvētas caurtekas, pārbūvēts bruģakmens segums un uzstādītas ceļa zīmes.

Ceļa pārbūves darbus veica SIA "Ceļi un tilti", būvuzraudzību nodrošināja SIA "BaltLine Globe", bet autoruzraudzību – SIA "XDRAFTS". Būvdarbu kopējās izmaksas ir 165 190 eiro.

Viens no lielākajiem uzņēmumiem, kas izmantos pārbūvēto ceļu, ir SIA "Latgales dārzeņu loģistika", kura izveidojusi Latgalē efektīvu ziemas siltumnīcu kompleksu tomātu audzēšanai. Turpmākajos divos gados plānota Mežvidu siltumnīcu kompleksa paplašināšana. Kopš 2010.gada Mežvidos darbojas arī SIA "Jumis GEO", kura pamatdarbības veids ir koksnes šķeldošanas un traktortehnikas pakalpojumu sniegšana. Tuvākajos gados uzņēmums plāno paplašināt savu darbību. 2015.gadā Klonešnīkos tika nodibināta SIA "Mežvidu oga", lai sadarbībā ar citiem Mežvidu pagasta uzņēmumiem realizētu zemeņu audzēšanas siltumnīcu projektu.

Pārbūvēto ceļa posmu intensīvi izmanto ne tikai blakus esošie ražošanas uzņēmumi, bet arī zemnieki labības novākšanas laikā. Pirms būvdarbiem ceļš bija bedrains, segums nolietojies, tā greiderēšana palīdzēja tikai uz īsu laiku. Ja ceļš netiktu pārbūvēts, ar laiku mitrajos laika apstākļos tas kļūtu neizbraucams.

Projekts "Infrastruktūras attīstība uzņēmējdarbības veicināšanai Ludzas, Kārsavas un Ciblas novados" tiek īstenots darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" specifiskā atbalsta mērķa "Teritoriju revitalizācija, reģenerējot degradētās teritorijas atbilstoši pašvaldību integrētajām attīstības programmām" ietvaros. Kopējie projekta attiecināmie izdevumi ir 3,2 miljoni eiro, no kuriem ERAF ieguldījums - 2,6 miljoni eiro un valsts budžeta dotācija - 128 043 eiro.

Projekta mērķis ir nodrošināt vides ilgtspēju veicinošu teritoriālo izaugsmi un jaunu darba vietu radīšanu sadarbībā ar uzņēmējiem Ludzas, Kārsavas un Ciblas novadā, reģenerējot degradētās teritorijas un sakārtojot uzņēmējdarbības attīstībai nepieciešamo infrastruktūru novados atbilstoši Ludzas, Kārsavas un Ciblas novada pašvaldību attīstības programmām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)