Banner 980x90

Kārsavas novadā pirmsskolas pedagogu darba algas pieaugums būs 100 eiro

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Kārsavas novadā pirmskolas izglītības iestāžu pedagogu darba algas reālais pieaugums būs aptuveni 100 eiro, aģentūrai LETA pastāstīja novada izglītības metodiķe Vaira Šicāne.

Pamatojoties uz Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) lūgumu, Kārsavas novada dome nolēmusi nodrošināt 620 eiro atalgojumu pirmsskolas pedagogiem par likmi - 40 stundām nedēļā.

Kārsavas novada pašvaldības deputāti atbalstījuši piedāvāto summu, lai novada izglītības iestāžu pedagogu atalgojumā tiktu saglabāts vienlīdzības princips.

Taču, tā kā nodrošināt pilnu slodzi pēc jaunās mērauklas pedagogiem Kārsavas novada pirmsskolas izglītības iestādēs nebūs iespējams, viņi strādās pamatā 0,833 slodzes, līdz ar to viņu darba algas pieaugums būs vien aptuveni 100 eiro.

Ministru kabineta noteikumi nosaka pašvaldībām no šī gada 1.septembra palielināt pirmsskolas pedagogu algas no pašreizējiem 420 eiro par 30 stundu slodzi līdz 560 eiro par 40 stundu slodzi. Taču LIZDA lūdza visas pašvaldības no šā gada 1.septembra nodrošināt visiem pirmsskolas pedagogiem 620 eiro atalgojumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)