Banner 980x90

Kārsavas novadā plūdos gājuši bojā septiņi truši un piecas vistas

Daugavpils, 28.aug., LETA. Kādā piemājas saimniecībā Kārsavas novadā plūdos gāja bojā septiņi truši un piecas vistas, aģentūra LETA uzzināja Kārsavas novada pašvaldībā.

Rītupes lejtecē esošajā Malnavas pagastā plūdu situācija vietām turpina pasliktināties, jo upei ir slikta caurtece un ūdens līmenis tajā turpina celties. Sarežģīta situācija ir arī pie strauta Šņitka, kurš savulaik ticis iztīrīts tikai līdz pilsētas teritorijai. Tā tuvumā ir applūdušas vairākas dzīvojamās mājas.

Vienus no lielākajiem zaudējumiem plūdi nodarījuši vietējiem zemniekiem, kam lietavu rezultātā zem ūdens ir nonākusi liela daļa nenovāktās ražas, kā arī jau iesētie ziemāji. Applūdušo lauku kopējās platības patlaban vēl tikai tiek aprēķinātas.

Uz izskalotajiem ceļiem tiek pievestas šķembas, grants un notiek plūdu seku novēršana. Lieli postījumi ir nodarīti arī kapiem - izskaloti pieminekļi, kapu kopiņas, arī tur būs nepieciešams pievest smiltis. Pašvaldības iztērētie līdzekļi plūdu seku likvidācijai pagaidām vēl tikai tiek aplēsti. Sākotnējā informācija par plūdu nodarītajiem zaudējumiem varētu kļūt zināma dienas otrajā pusē.

Šovakar Līvānos paredzētajā plūdos cietušo pašvaldību vadītāju tikšanās gaitā ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Kasparu Gerhardu (VL-TB/LNNK) plānots lūgt izsludināt ārkārtas situāciju plūdu visvairāk skartajās teritorijās, aģentūrai LETA pastāstīja Kārsavas novada domes priekšsēdētāja Ināra Silicka (ZZS).

Pašreizējā situācija novadā, pēc Silickas domām, atbilstot likumā aprakstītajai, jo ir kritiski apdraudējumi gan infrastruktūrai, gan saimnieciskākajai darbībai. Apdraudēta ir arī cilvēku veselība un pat dzīvība, ja ūdens līmenis Rītupē nesāks kristies.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)