Banner 980x90

Kāzu tortes un saldumu meklējumos

Foto: līgavām.lv/ Gatis Ločmelis
Foto: līgavām.lv/ Gatis Ločmelis
Jūs sadodaties rokās, satverat nazi un kopā griežat kāzu torti! Skaista aina, vai ne? Jau drīz tas tiks piedzīvots jūsu īpašajā dienā. Kāda būs jūsu torte?  Kāzu tortes izvēle nav no vieglajiem uzdevumiem, tāpēc esam šeit, lai sniegtu jums palīdzīgu roku kāzu tortes meklējumos! Rakstā iepazīsieties ar padomiem, kā atrast īsto kāzu torti un kā izvēlēties kvalitatīvu konditorejas pakalpojumu sniedzēju! 
Kādai jābūt kāzu tortei?
Kāzu tortes loma kāzās ir neatsverama. Tā ir ne tikai simbolisks brīdis svinību laikā, bet arī gards vakara pavērsiens! Kas ir jāatceras?
Garda kāzu torte būs patīkama vakara daļa – izvēlieties iemīļotākās garšas un pārsteidziet viesus;
Izdekorējiet torti. Tortes dekorēšana ir nozīmīga, jo tā ir vizuāls baudījums jums, viesiem un arī ģimenes albumam! 
Atcerieties par katru viesi un, veidojot tortes pēc pasūtījuma, rūpējieties, lai katram ir ko nogaršot. Konsultējaties ar konditoreju un apsveriet tās lielumu; 
Padomājiet, lai kāzu torte būtu ne tikai skaista un garda, bet arī griešanai un pasniegšanai ērta.

Padomi, kas jāņem vērā, izvēloties kāzu torti!
Plānojiet kāzu torti savlaicīgi. Izvēlētajai tortei būs jābūt piemērotai kāzu apstākļiem. Smalka sviesta glazūra neizturēs karstumu, un augsta torte vējā var sašūpoties! Tiklīdz atrodiet vietu un plāns kāzām ir gatavs, dodieties kāzu tortes meklējumos. 
 
Kāzu torte ir vieta radošumam! Ielieciet tajā kāzu noskaņas un krāsas. Varbūt ir kāds īpašs simbols, piemēram, jūsu abu vārdu iniciāļi?  Ļaujiet vaļu iztēlei. 
 
Apsveriet, cik esat gatavi ieguldīt kāzu tortē. Īpašs un noskatīts dizains, piemēram, sarežģīti un daudz cukura ziedi, var sadārdzināt procesu. Bet, ja zināt, ko vēlaties un cik esat gatavi tērēt, ir iespējas radīt brīnišķīgas alternatīvas. 
 
Izvēlieties īsto konditoreju! Pirmkārt, apvaicājieties draugiem un paziņām, vai atmiņās ir palikušas kādas pārsteidzošas svinību tortes un to konditorejas, kur tiek piedāvātas tortes uz pasūtījumu! Iespējams, varat apmeklēt gadatirgus vai kāzām veltītus pasākumus. 
 
Tiecieties ar konditoru. Kad sašaurināti meklējumi līdz dažām konditorejām, sarunājiet tikšanos. Konditoram noteikti būs jāzina, kāds ir jūsu plāns, lai varētu saprast, kā to īstenot. Precizējiet datumu, viesu skaitu, tortes formu, izskatu un citu nepieciešamo informāciju pirms esat to pasūtījuši. 
 
Kāzu torte – garšu buķete. Garšu pasaule ir piesātināta un plaša, tāpēc nebaidieties eksperimentēt un izvēlēties kūku ne tikai glītu, bet arī garšīgu. Karameles, āboli, lazdu rieksti – kādas ir jūsu iecienītākās garšas? Kopā ar konditoru veidojiet degustāciju, lai pārliecinātos par tortes garšu.
 
Foto: līgavām.lv/ Linda LauvaFoto: līgavām.lv/ Linda Lauva
Kā izvēlēties konditoreju kāzām?   
Lai izvēlētos konditoreju, kura būs atbildīga par jūsu kāzu torti, piedāvājam ieskatīties LĪGAVĀM.lv sagatavotajā jautājumu listē, un, saņemot atbildes no konditorejas, jums būs pietiekami daudz informācijas, lai izvērtētu sniegto pakalpojumu: 
 
Vai jums ir portfolio, kurā aplūkojamas kāzu tortes? 
Vai jūs piedāvājat apmeklēt degustāciju – kā tā norit? 
Vai esat gatavi sastrādāties un izveidot kāzu torti pēc mūsu vēlmēm?
Kādas ir kāzu tortes cenas diapazons jūsu konditorejā? Vai varat pagatavot kāzu torti, pielāgojoties mūsu noteiktajam budžetam? 
Pastāstiet mums par kūku līmeņiem, stendiem, strūklakām. Vai pie jums tie ir pieejami? Vai zināt, kur tos atrast? 
Kādas sastāvdaļas parasti lietojat? Kādu glazūru jūs izmantojat? 
Cik ilgi pirms mūsu kāzām torte tiks sagatavota un cik ilgs ir tās pagatavošanas laiks? 
Kādas ir cenas un kā tās tiek aprēķinātas? Vai ir papildu izmaksas par kādiem īpašiem pildījumiem, detaļām vai noformējumu? 
Vai iespējams kūku piegādāt, un vai persona, kas piegādās kūku, varēs veikt tās labojumus, ja gadās, kas neparedzēts?
 
Ņemiet līdzi šos jautājumus, dodoties uz konditoreju, un uzzinot atbildes, jūs pārliecināsieties vai šī konditoreja ir piemērota jūsu kāzu tortes sagatavošanai.
 
Foto: līgavām.lv/ Saiva LiepiņaFoto: līgavām.lv/ Saiva Liepiņa
Trīs izplatītākās tortes, ar kurām nevar nošaut greizi 
Pie šādām tortēm uzreiz prātā noteikti iešaujas – biskvīta torte! Un tas tiesa, šī ir klasika kāzu kūku veidošanā. Tajā var ieviest dažādas garšas, kā arī pēc vēlmēm veidot to dažādos platumos un augstumus. Daudzi pāri izvēlas arī klasiskas garšas – medus kūka un siera kūka ir izplatītas to pazīstamās garšas dēļ. Iespējams tās ir tieši jums! 

Saldumu galdiņš kāzās 
Kāzu kūkas ir pārsteigumu pilnas! Lai padarītu kāzu svinības vēl īpašākas, pāri bieži izvēlas parūpēties arī par saldumu galdu, kas viesus priecēs svinību vietā visa pasākuma laikā, jo kāzu torte, kā pieņemts, tiek baudīta tikai pusnaktī pēc mičošanas. 
 
Foto: līgavām.lv/ SASCH.ME/kāzu rīkotājs Alise Kolosova Boutique Event PlanningFoto: līgavām.lv/ SASCH.ME/kāzu rīkotājs Alise Kolosova Boutique Event Planning
Kāzu pīrāgi, virtuļi, kēksiņi, pankūkas – tās veidojot vairākos stāvos, tās pat atgādina tradicionālu kūku jaunās vēsmās! Salduma galdiņa veidošana var būt īpaša aktivitāte jaunajam pārim, ietverot tajā pāra iecienītākos saldumus – riekstiņi, šokolāde, augļi vai cepumi! Kāzu viesi, kam pie sirds īpaši iet dažādi gardumi, noteikti to novērtēs!
 
LĪGAVĀM.lv novēl atrast īpašos saldumus tieši jūsu lielajai dienai! Lai dažādās garšas pārsteidz katru gardēdi un veido harmoniju kāzu tematikā un noformējumā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)