Banner 980x90

Latgalē zīdainis gūst smadzeņu satricinājumu, izkrītot no klēpja

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Rīgas reģionā 18 gadus vecs jaunietis neskaidros apstākļos nokritis no trīs metrus augstām kāpnēm, gūstot politraumu, tostarp galvas smadzeņu satricinājumu, krūškurvja traumu, muguras skriemeļu savainojumus un arī iespējamu atslēgas kaula lūzumu, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Pēc apkārtējo teiktā, puisis kāpis mainīt lampiņu, taču pats cietušais notikušo neatceras.

Kurzemē mediķi palīdzību snieguši kādam 50 gadus vecam vīrietim, kurš darba vietā nokritis no divu metru augstuma un salauzis kāju.

Savukārt Latgalē septiņus mēnešus veca meitenīte guvusi galvas smadzeņu satricinājumu, izkrītot pieaugušajam no klēpja. Negadījums noticis maltītes laikā, pieaugušajam sniedzoties pēc ēdiena. "Šajā situācijā redzams, ka bērnam netika veltīta pilna uzmanība," sacīja Vītola.

Kā norādīja NMPD pārstāve, aizvadītā diennakts mediķiem pagājusi samērā mierīgi. Kopumā 24 stundu laikā neatliekamās palīdzības mediķi devušies uz 1056 izsaukumiem, no tiem 123 bijuši saistīti ar dažāda veida traumām.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)