Banner 980x90

Latgales ceļojošais kauss šogad tiek Ciblas novadam

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Šogad Ciblas novada iedzīvotāji var lepoties, ka viņu novadniece – rikšotāju zirgu braucēja Sandra Soikāne ir pārvedusi mājās godam nopelnīto Latgales ceļojošo kausu, pilsētas informācijas portālam Ludza24.lv pavēstīja Inese Ruskule.

Rudenīgi saulainajā 31.oktobrī Garkalnes novada Langstiņos norisinājās starptautiskas rikšotāju zirgu sacensības, kur tāpat kā arī pavasarī piedalījās rikšotāju braucēji no visām trīs Baltijas valstīm. Sacensību organizatori piedāvāja šo sacensību ietvaros cīnīties arī par Latgales ceļojošo kausu, jo Pušmucovā šogad nenorisinājās šī kausa izcīņa finansiālu apsvērumu dēļ.

Kopumā par Latgales kausu cīnījās trīs novadi – Ciblas, Ludzas un Dagdas. Līdz pašai finiša līnijai nebija īsti skaidrības – kurš tad mājās vedīs kausu: Ilona Malahova no Ludzas novada vai Sandra Soikāne no Ciblas novada. Taču Sandras jauniegādātais Amerikas rikšotāju šķirnes rikšotājs Quizzical Kemp bija "stabilāks uz skrejceļa" un izcili parādīja savas darba spējas, veicot 1800 metru distanci 2, 28,1 minūtēs. Ilona ar Amerikas rikšotāju šķirnes ķēvi Salamandra atpalika tikai par divām sekundēm, jo viņas ķēve sāka lēkšot.

Līdztekus Sandrai šajā braucienā piedalījās arī Ciblas iedzīvotāja Inta Duncāne ar Amerikas rikšotāju šķirnes kastrātu Ideaal, kura ierindojās trešajā vietā, uzrādot laika rezultātu 2,33,2 min. 

Sandrai Soikānei bija patiess prieks par šī ceļojošā kausa izcīņu, jo no 2008.gada viņai vienmēr tik atlika noskatīties, kā tas nonāk citu Latgales rikšotāju braucēju rokās. Jāpiebilst arī, ka Sandra ar savu rudo rikšotāju ir uzstājusi ātruma rekordu šogad uz Garkalnes novadā esošajā skrejceļa, jo neviens tā arī nespēja to uzlabot, kaut arī sacensībās piedalījās Baltijas valstu vadošie rikšotāju braucēji.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)