Banner 980x90

"Latgales dārzeņu loģistika" siltumnīcu kompleksa paplašināšanā plāno ieguldīt trīs miljonus eiro

Rīga, 24.janv., LETA. Dārzeņu audzētāja, siltumnīcu kompleksa "Mežvidi" īpašnieks "Latgales dārzeņu loģistika" plāno ieguldīt trīs miljonus eiro siltumnīcu kompleksa paplašināšanā, aģentūrai LETA pastāstīja kompānijas valdes loceklis Edgars Romanovskis.

Viņš teica, ka kompānija vairākus gadus strādā pie siltumnīcu kompleksa "Mežvidi" paplašināšanas, un šobrīd Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā ir izsludināts iepirkumu konkurss par siltumnīcas būvniecību.

Pēc viņa teiktā, projekta īstenošanas rezultātā tomātu audzēšanas platība attiecīgajā siltumnīcu kompleksā palielinātos par 0,6 hektāriem, izvietojot arī papildus gaismas un nodrošinot pietiekamu, saules gaismai pietuvinātu apgaismojumu gada tumšanā periodā. Tomātu ražošanas apmēru tādējādi plānots palielināt 2,5 līdz trīs reizes, kā arī uzlabot ražas kvalitāti.

"Projekts mums dos iespēju audzēt vairāk vēl izteiktāk gaismu mīlošas tomātu šķirnes ziemas sezonā," viņš teica.

Pēc Romanovska sacītā, siltumnīcas kompleksa paplašināšanai ir izstrādāts tehniskais projekts, un uzņēmums strādā pie finansējuma piesaistes.

"Viss ir atkarīgs arī no valdības īstenotās enerģētikas politikas. Esam puslīdz, maigi izsakoties, atkopušies no Ekonomikas ministrijas (EM) dotā trieciena, atceļot mums tiesības pārdot obligātā iepirkuma ietvaros koģenerācijas elektrostacijā saražoto elektroenerģiju. (..) Turpinām aktīvi strādāt pie tehnoloģiskā parka izveides un vairākiem citiem projektiem," teica Romanovskis.

Siltumnīcu kompleksa paplašināšanai "Latgales dārzeņu loģistika" plāno piesaistīt Eiropas Savienības (ES) fondu finansējumu un projektu realizēt līdz 2020.gada beigām, ja Lauku atbalsta dienests (LAD) pagarinās projekta īstenošanas termiņu ES fondu līdzfinansējuma piesaistei, piebilda Romanovskis.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Latgales dārzeņu loģistika" 2017.gadā strādāja ar 643 025 eiro apgrozījumu un 444 493 eiro zaudējumiem.

Uzņēmums "Latgales dārzeņu loģistika" ir dibināta 2007.gadā un kompānijas apmaksātais pamatkapitāls ir 5,568 miljoni eiro. Kompānija pieder SIA "Je Enerģija" (73.51%%), "Jumis Geo" (26,36%), SIA "Aiva G" (0,01%) un Edgaram Romanovskim (0,11%).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)