Banner 980x90

Lidojums ar deltaplānu būs kā neaizmirstama ekskursija debesīs

Iespēja lidot augstu virs zemes ir viens no lielajiem cilvēces sasniegumiem. Bet šodien pasažieru pārvadāšana ar gaisa kuģiem jau ir tikpat ikdienišķa kā brauciens ar vilcienu vai auto. Bet ne tikai ar lidmašīnu iespējams pacelties virs zemes, ir arī daudzi citi lidaparātu veidi, kas ir piemēroti pasažieriem. Viens no tiem ir deltaplāns.

Kas ir deltaplāns?
Sākotnēji deltaplāns radīts kā vienvietīgs bezmotora lidaparāts jeb planieris ar trijstūrveida spārnu. Zem spārna bija tikai iekare pilotam, kurš vadīja deltaplānu ar savu ķermeni. Pirmo detaplāna prototipu uzbūvēja amerikānis Frānsiss Rogallo. Tas notika 1956. gadā. Nepilnus desmit gadus vēlāk pirmos reālos deltaplānus izgatavoja Austrālijā. 

Deltaplānu konstrukcijas ir evolucionējušas un kļuvušas modernākas, piemērotākas mūsdienu vajadzībām. Tagad visbiežāk tiek izmantoti motodeltaplāni, kuriem ir jaudīgs un kompakts dzinējs. Tajos ir vieta gan pilotam, gan vienam pasažierim, līdz ar to deltaplāns ir kļuvis par lidaparātu, kas kalpo izklaidei un piedzīvojumiem ikvienam, kurš to vēlas izbaudīt. 

Kā notiek lidojums ar deltaplānu
Lidojums ar deltaplānu ir pieejams ikvienam interesentam, jo šādu pakalpojumu piedāvā daudzi uzņēmumi, kuru rīcībā ir šis lidaparāts. Nav nepieciešamas nekādas prasmes vai zināšanas, jo deltaplānu vada pieredzējis pilots, kurš arī pirms lidojuma sniedz drošības instruktāžu. Motodeltaplāns ir ar jaudīgu dzinēju, tāpēc tas jau pēc īsa ieskrējiena spēj atrauties no zemes un uzlidot augstu gaisā. Lidojuma laikā iespējams iemūžināt elpu aizraujošos skatus fotogrāfijās, kas paliks par piemiņu no šī piedzīvojuma augstu gaisā.

Skats no putna lidojuma un brīvības sajūta
Kāpēc lidojums ar deltaplānu tā vilina piedzīvojumu un adrenalīna meklētājus? Tāpēc, ka nelielajā lidaparātā nav slēgts korpuss, lidojuma laikā ir īpaša brīvības sajūta, ko var salīdzināt ar putna lidojuma izbaudīšanu. Protams, tas arī lidojumu padara daudz ekstrēmāku izjūtu ziņā.

Tomēr nedaudz bailīgo sajūtu lidojuma sākumā noteikti ar uzviju atsvērs tie elpu aizraujošie skati, kas pavērsies no deltaplāna. Tādas ainavas jūs nevarēsiet ieraudzīt nekur citur. Lidojuma laikā atradīsieties augstu virs kokiem un sajutīsiet debesis sev apkārt. Tā būs neaizmirstama pieredze un īsts piedzīvojums. Šāda ekskursija debesīs ļaus patiesi apjaust Latvijas skaistumu un unikalitāti visā tās daudzveidībā.

Uzdāvini lidojumu ar deltaplānu virs Rīgas
Lidojums ar deltaplānu virs Rīgas ir arī laba dāvana, ko varat pasniegt kādam, kurš aizraujas ar piedzīvojumiem un vienmēr meklē veidus, kā izaicināt sevi, gūt jaunas un neparastas emocijas. Bet arī tiem, kuri pēc dabas ir bailīgāki, noteikti pietiks dūšas iekāpt deltaplānā un pacelties putna lidojumā, ko viņi pēc tam noteikti nenožēlos. Šāda dāvana arī būs patīkams pārsteigums saņēmējam, jo viņš noteikti nebūs gaidījis saņemt kaut ko tik oriģinālu.

Lidojums ar deltaplānu virs Rīgas dāvanu kartes veidā ir ērti nopērkams internata platformā "Lieliska Dāvana": https://www.lieliskadavana.lv/lidojumi-un-lecieni/lidojumi-ar-deltaplanu. Pirkums aizņems vien dažas minūtes, kā arī iespējams izvēlēties ērtāko dāvanu kartes saņemšanas veidu – ar kurjeru, ar pasta sūtījumu vai ar e-pasta starpniecību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)