Banner 980x90

Ludzā noritēja starptautiskais jauniešu forums "Youth Update"

Foto: ludza.lv
Foto: ludza.lv
Visā pasaulē plaši atzīmētajā Jaunatnes dienā, 12.augustā, Ludzā noritēja starptautiskais jauniešu forums "Youth Update". Foruma mērķis – pievērst sabiedrības uzmanību jautājumiem, kas ir aktuāli jauniešiem, un dalīties pieredzē.

Kā pilsētas informācijas portālu Ludza24.lv informēja Ludzas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību vadītāja Svetlana Rimša, pasākums pulcēja 56 dalībniekus no Latvijas un Lietuvas. Dalībai forumā pieteicās arī jaunieši no Baltkrievijas, bet tehnisku iemeslu dēļ neieradās. Toties atsūtīja sirsnīgu sveicienu un interesantu prezentāciju par jaunatnes aktivitātēm Glubokoje rajonā.

Ludzas novada domes priekšsēdētāja Alīna Gendele, atklājot saietu, novēlēja vietējiem jauniešiem "piepogāt sevi Ludzai" un ikvienam – savai dzimtajai pusei. Forumā jaunie uzņēmēji, biedrību pārstāvji un brīvprātīgā darba aktīvisti dalījās ar saviem iedvesmas stāstiem. Aktīvists Igors Malzubs pastāstīja par jauniešu dzīvi Ludzas novadā, jaunieši no Moletai prezentēja sava rajona jauniešu aktivitātes. Jaunais uzņēmējs un topošais arhitekts Ervīns Gorelovs aicināja klātesošos būt radošiem un atbildīgiem par mūsu planētas nākotni. Radošs cilvēks un horeogrāfe Liāna Merņaka no Rēzeknes atraktīvi pastāstīja par savas dizaina studijas "Walis" ražoto produkciju. Ģitāru tapšanas procesa niansēs dalījās to izgatavotājs Jānis Kuzminskis. Ludzas pilsētas ģimnāzijas skolotāja Inese Gorbunova stāstīja par skolēnu mācību uzņēmuma "AKKA cosmetiks" sasniegumiem. Ludzas māmiņu kluba "Puķuzirnis" Ilona Kondrāte iepazīstināja jauniešus ar biedrības tradīcijām un aktivitātēm. Jauniešu kluba "Lietussargs" līderis Ņikita Lapšovs prezentēja projekta "Dzīvo zaļi" galaproduktu – ērtus un praktiskus pufus.

Jaunieši darbojās trīs grupās, kurās apsprieda jautājumus par brīvprātīgo darba organizēšanu (vad. Raivis Fiļimonovs), izstrādāja sadarbības modeļus starp jauniešiem un pašvaldībām (vad. Arnis Krancāns), pārrunāja jauniešu iespējas uzņēmējdarbībā (vad. Valdis Mitenbergs). Foruma noslēgumā katras darba grupas pārstāvji prezentēja pārējiem pasākuma dalībniekiem savus secinājumus, priekšlikumus un risinājumus. Tika izstrādāta arī foruma rezolūcija.

Kaut arī foruma dalībnieki komunicēja divās valodās – angļu un latviešu, sapratās viņi lieliski. Jaunieši radīja idejas un izteica priekšlikumus, kas tiem palīdzētu kļūt konkurētspējīgākiem, efektīvāk pielietot savas prasmes un zināšanas un, vienlaikus, kļūt par atbildīgākiem sabiedrības locekļiem.

Pasākumu organizēja Ludzas novada Bērnu un jauniešu centrs sadarbībā ar novada pašvaldību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)