Banner 980x90

Ludzā notiks X Lielais latgaļu tirgus

Daugavpils, 6.jūn., LETA. Ielīgojot Jāņus, 23.jūnijā no plkst.10 Ludzas pilskalnā norisināsies X Lielais latgaļu tirgus, aģentūru LETA informēja Ludzas novada pašvaldībā.

Pasākumā kopā sanāks Latgales un pārnovadu saimnieki un meistari, piedāvājot savus ražojumus. Lielajā latgaļu tirgū ar saviem darinājumiem piedalīsies un savas prasmes demonstrēs arī ciemiņi no Vidzemes, Kurzemes un Zemgales, kā arī Vācijas un Lietuvas. Kopā ar sieru meistari Lidiju būs iespēja mācīties siet "Latgales pakša sīru".

Lielajā Latgaļu tirgū varēs arī sastapt veselības tēju meistaru Artūru Tereško, uzzināt vairāk par Saulgriežu svētku tradīcijām, apmeklēt Kroma kolna latgaļu apmetni, vērot Baltkrievijas Polockas viduslaiku teātra izrādi, ieklausīties pašmāju izpildītāju dziedāšanā un, protams, baudīt sierus, alu un dažādus kārumus.

Jaunākajiem pasākuma apmeklētājiem būs iespēja iesaistīties senajās spēlēs, vizināties ar zirgiem, kā arī iesaistīties citās atrakcijās.

Vakarā pirms saulrieta visi interesenti būs aicināti uz lustīgu līgošanu ar ugunskuru un zaļumballi Ludzas pilsētas parka estrādē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)