Banner 980x90

Ludza – starptautisks jauniešu handbola centrs

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Pirmajā nedēļas nogalē pēc Jaungada svinībām Ludzā jau otru reizi notika starptautiskais handbola turnīrs jauniešiem un jaunietēm "Ludza 2016", pilsētas informācijas portālam Ludza24.lv pavēstīja Vanda Žulina.

Turnīrā piedalījās 32 jauno handbolistu komandas: sešās pārstāvēja Baltkrievijas galvaspilsētas Minskas sporta klubus, divas komandas atbrauca no Maskavas, trīs no Sanktpēterburgas, pa vienai – no Pleskavas, un Igaunijas pilsētas Polvas. Četras komandas pārstāvēja Ludzas sadraudzības pilsētu Moletai, divas – Lietuvas pilsētu Pasvalys. Turnīrā piedalījās arī Latvijas jaunie handbolisti no Jēkabpils (trīs komandas), Salaspils (viena komanda), Skrīveriem (viena komanda), Ulbrokas (viena komanda), Murjāņiem (viena komanda), kā arī sešas Ludzas Sporta skolas komandas. Kopā turnīrā spēlēja 425 jaunie sportisti.

Sporta skolas direktore Elēna Ejodorova, vērtējot turnīra norisi, atzina, ka kopumā viss ir izdevies. Spēlētāju līmenis – pietiekami augsts, gaisotne sacensībās draudzīga. Tomēr nākamgad izlemts nedaudz samazināt dalībnieku skaitu, lai spēļu grafiks nebūtu tik saspringts. Sešu grupu vietā spēles notiks četrās grupās. 
Viesi uzteica labo turnīra organizāciju un bija pateicīgi par viesmīlību. Sporta skolas kolektīvs pateicas par sadarbību un atbalstu Ludzas novada pašvaldībai, Sporta klubam "Latgols" un Ludzas 2.vidusskolas darbiniekiem, kā arī turnīra atbalstītājam Edgaram Romanovskim, kurš sagādāja gardas dāvanas no Mežvidu siltumnīcas. Paldies visiem, kuri katrs savā veidā palīdzēja sarīkot šo grandiozo pasākumu, kas Ludzas handbola vārdu padara vēl atpazīstamāku.

No 18 turnīra kausiem četri palika Ludzā. Treneres Kristīnes Klementjevas vadītā 2002.gadā dzimušo meiteņu komanda ieguva I vietu, 2000.gadā un 2004.gadā dzimušās meitenes bija otrās.

III vietu izcīnīja Gunāra Dalibo 2002.gadā dzimušo zēnu komanda. Visas ludzāniešu komandas cīnījās no sirds, nepieļāva lielu pretinieku pārsvaru. Tomēr jāatzīst, ka lielo pilsētu sporta klubu komandas šoreiz bija spēcīgākas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)