Banner 980x90

Ludza svinēs 840.dzimšanas dienu

Daugavpils, 4.aug., LETA. Šonedēļ sāksies Latvijas vecākās pilsētas Ludzas 840.dzimšanas dienai veltīti pasākumi, aģentūru LETA informēja Ludzas novada pašvaldībā.

Svētdien, 6.augustā, plkst.11 svētkus ievadīs ekumēniskais dievkalpojums par novadu un tā ļaudīm Ludzas Romas katoļu baznīcā. Dievkalpojumā piedalīsies visu Ludzas novada reliģisko konfesiju mācītāji. Pēc dievkalpojuma notiks garīgās mūzikas koncerts, kurā uzstāsies vieskolektīvi no Rēzeknes - sieviešu koris "Medicus" un ansamblis "Skonai".

Nākamnedēļ, 11.augustā, plkst.10 pilsētas parkā sāksies pilsētas bērnudārzu audzēkņu koncerts "Ludza - pasaku pilsēta". Tajā uzstāsies arī viesi - bērnu deju kolektīvs no Rēzeknes "Dziguči" un Rokišku pilsētas bērnudārza "Varpelis" skolotāju ansamblis "Svaja". Pēcpusdienā no plkst.15 līdz 17 bērniem būs iespēja piedalīties radošajās darbnīcās, darbosies arī piepūšamās atrakcijas. Plkst.16 Ludzas Novadpētniecības muzejā notiks izstādes "Bet gribētos bez rūsas laika traipiem šīs ielas ieraudzīt" atklāšana. Tajā varēs aplūkot poļu lietuviešu, baltkrievu un latviešu mākslinieku darbus, kas tikko tapuši plenēra laikā Ludzā. Savukārt plkst.19 parka estrādē izskanēs pašmāju amatierkolektīvu koncerts "Paaudžu sasaukšanās". Diskoballē, kas sāksies plkst.22, varēs dzirdēt populāro grupu "Bermudu divstūris" un radio dīdžeju Lejasmeijeru.

Ludzas pilsētas svētku kulminācija sagaidāma sestdien, 12.augustā. No rīta pilsētniekus un viesus modinās pūtēju orķestris, radot pacilātu dzimšanas dienas noskaņojumu. Vecpilsētā plkst.9 darbu sāks svētku tirdziņš. Seno arodu diena Vecpilsētas laukumā pie Tūrisma informācijas centra pulcinās amatniekus, prasmīgas saimnieces no tuviem un tāliem novadiem. Šeit varēs iegādāties gan svētku gardumus un mākslas priekšmetus, gan arī praktiskas lietas. Par labu noskaņojumu gādās pūtēju orķestris. Pēc plkst.10 promenādē visi interesenti būs aicināti piedalīties kompozīcijas "Ziedu laivas Ludzai" veidošanā. Savukārt plkst.11 uz brīvdabas skatuves pie Ludzas Lielās sinagogas sāksies tautas mūzikas koncerts ar vieskolektīvu piedalīšanos. Skatītājus iepriecinās Ludzas sadraudzības pilsētu mākslinieki no Baltkrievijas un Lietuvas.

Svētku rosība pilsētā uz mirkli pieklusīs plkst.14, kad sāksies kapusvētki. Savukārt par Ludzas pilsētas svētku kulmināciju kļūs koncerts ar Maestro Raimonda Paula piedalīšanos pilsētas parkā. Koncerts sāksies plkst.19, tajā uzstāsies R.Paula bigbends, Žoržs Siksna, Dainis Skutelis, Aminata, Ingus Pētersons un citi mākslinieki. Ballē, kas notiks pēc koncerta, muzicēs grupa "Vintāža" un muzikants Ziedonis no Kokneses. Piektdien un sestdien pilsētas parkā notiks tirdzniecība, darbosies āra kafejnīcas.

Svētdien, 13.augustā, no plkst.12 līdz 18 Tautas namā ar dažādu noskaņu lugu iestudējumiem cits pēc cita uzstāsies amatierteātri no Isnaudas, Kārsavas, Rundāles, kā arī Ludzas bērnu un jauniešu centra teātra studija "Pepilota".

Ludzas pilsētas svētku sporta programmas ietvaros piektdien plkst.12 Mazā Ludzas ezera pludmales "Radziņš" laukumā sāksies atklātais handbola turnīrs vīriešiem un sievietēm, kas turpināsies arī sestdien. Sestdien plkst.10 Radziņā sāksies pludmales volejbola turnīrs vīriešiem un sievietēm. Savukārt sporta kompleksā "Vārpa" piektdien un sestdien notiks starptautiskas sacensības svarcelšanā. Svētdien plkst.10 startēs atklātais pludmales futbola turnīrs. Tajā pašā laikā Ludzas bērnu un jauniešu centra telpās notiks šaha turnīrs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)