Banner 980x90

Ludzas iedzīvotāji sūdzas par autobusa pieturvietās novietotajām mašīnām

Rīga, 16.janv., LETA. Ludzas novada pašvaldība bieži saņem iedzīvotāju iesniegumus un mutiskas sūdzības, ka Ludzā autobusu pieturvietās tiek novietotas automašīnas, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Ludzā nav plašs sabiedriskā transporta tīkls un kursē tikai viens maršruta autobuss, taču iedzīvotāji novērojuši, ka automobiļu īpašnieki novieto savus spēkratus autobusu pieturvietās. Pašvaldībā atgādina, ka autobusa pieturās apstāties un stāvēt ir aizliegts, izņemot gadījumus, ja tas nepieciešams pasažieru iekāpšanai vai izkāpšanai no automašīnas, netraucējot autobusu satiksmi.

Pašvaldībā uzskata, ka daļa autovadītāju atstāj savu automašīnu pieturā neapzināti, iespējams, jau sen ieguvuši autovadītāja apliecību. Taču citi to dara apzināti, nemeklējot citu iespēju novietot savu transportlīdzekli.

Ja mašīna stāv autobusu pieturā, autobusa pasažieri ir spiesti izkāpt no autobusa vai iekāpt tajā no ielas, kas apdraud viņu drošību. Turklāt autobuss, kas ir apstājies ielas vidū, lai uzņemtu pasažierus, traucē pārējiem satiksmes dalībniekiem, novēroja pašvaldībā.

Īpaši bīstama situācija katru dienu veidojas pieturā pie Raiņa ielas 34.nama, jo šī autobusa pietura ir īpaši svarīga tiem, kas atbrauc uz poliklīniku. Cituviet tuvu poliklīnikai to iekārtot nevar, tāpēc pilsētas vadība īpaši aicina nenovietot tajā transportlīdzekļus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)