Banner 980x90

Ludzas peldbaseina būvniecības izmaksas sasniegs 2,3 miljonus eiro

Rīga, 4.okt., LETA. Ludzas pilsētas ģimnāzijas peldbaseina projektēšanas un būvniecības izmaksas sasniegs 2 380 102 eiro, noskaidroja aģentūra LETA.

Šodien pilsētā sākta gatavošanās būvdarbiem, iežogota teritorija, bet jau nākamnedēļ tiks sākti paši objekta būvdarbi, ko veiks SIA "Arčers".

Ludzas novada domes priekšsēdētāja vietnieks attīstības jautājumos Aivars Meikšāns (Latgales partija) aģentūrai LETA stāstīja, ka baseins būs paredzēts ne tikai Ludzas novada skolēniem un citiem iedzīvotājiem, bet arī kaimiņu - Zilupes, Ciblas un Kārsavas - novadu iedzīvotājiem. Tāpēc pašvaldība uzskata, ka baseina būvniecība ir lietderīga un tas būs labi apmeklēts.

Plānots, ka baseina izbūves darbi tiks pabeigti līdz nākamajam mācību gadam. Meikšāns apgalvoja, ka būvniecības process netraucēs mācībām ģimnāzijā. Vienlaikus pašvaldība aicina iedzīvotājus, izglītojamos būt uzmanīgākiem, jo būvniecības vietā pastiprināsies kravas automašīnu kustība. Lai sagatavotu būvbedri jaunā peldbaseina būvniecībai, satiksme netiks slēgta, taču pašvaldība lūdz iedzīvotājus, vedot bērnus uz skolu un no skolas, izvēlēties citu maršrutu, nebraucot pa Miglinīka ielu.

Baseina būvniecība ir daļa no projekta "Ludzas vispārējās izglītības iestāžu mācību vides modernizācija", kas tie īstenots ar Eiropas Reģionālā attīstības fonda finansējumu.

Jau vēstīts, ka peldbaseina ēka atradīsies blakus Ludzas pilsētas ģimnāzijas otrajam korpusam Miglinīka un 18.novembra ielu krustojumā. Tajā būs izvietoti divi baseini dažādu vecuma grupu apmeklētājiem, kā arī dušas un ģērbtuves. Pieaugušajiem peldēšanai būs paredzēts 25 metru peldbaseins ar četriem celiņiem, savukārt gados jaunākajiem apmeklētājiem būs pieejami bērnu peldbaseina pakalpojumi. Apmeklētāju ērtībām pie peldbaseina plānots ierīkot arī autostāvvietu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)