Banner 980x90

Malnavas koledžai izsniegta atļauja augu aizsardzības līdzekļu lietošanas apmācību veikšanai

Rīga, 24.okt., LETA. Valsts augu aizsardzības dienests (VAAD) Malnavas koledžai ir izsniedzis atļauju augu aizsardzības līdzekļu lietošanas apmācību veikšanai, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Malnavas koledžai izsniegta atļauja profesionālo augu aizsardzības līdzekļu lietotāju apmācībai, kā arī atļauja augu aizsardzības līdzekļu lietošanas operatoru apmācībai.

Paratļaujas izsniegšanu apmācību veikšanai VAAD informē saskaņā ar Ministru kabineta (MK) noteikumu par profesionālo augu aizsardzības līdzekļu lietotāju, augu aizsardzības līdzekļu lietošanas operatoru, augu aizsardzības līdzekļu pārdevēju un augu aizsardzības konsultantu apmācību un apliecību izsniegšanas kārtību.

Malnavas koledža dibināta 1921.gadā. Sākumā šajā skolā apmācīja Latgales zemniekus, lai savās saimniecībās viņi varētu ieviest jaunākās un ražīgākās saimniekošanas metodes. Laika gaitā vairākkārt mainījušās valsts politiskās iekārtas un arī skolas nosaukumi, bet galvenais uzdevums palicis nemainīgs - kvalificētu speciālistu sagatavošana Latvijas tautsaimniecības vajadzībām. Mūsdienās tie ir autoservisa speciālisti, lauksaimniecības uzņēmēji, grāmatvedības un uzskaites speciālisti, finanšu darbinieki.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)