Banner 980x90

Mazā skolēnu skaita dēļ no nākamā mācību gada slēgs Istras vidusskolu

Daugavpils, 18.dec., LETA. Mazā apmācāmo skaita dēļ Ludzas novada domes deputāti pieņēmuši lēmumu no nākamā gada 5.jūlija slēgt novadā esošo Istras vidusskolu, aģentūrai LETA pastāstīja Ludzas novada Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes vadītāja Sarmīte Gutāne.

Ja vēl uz mācību gada sākumu Istras vidusskolā bija reģistrēti 35 skolēni, tad, uzzinot par skolas perspektīvām, vairāku skolēnu vecāki izvēlējušies savu bērnu izglītošanai citas mācību iestādes. Patlaban skolā izglītību turpina iegūt vien 25 apmācāmie, no kuriem septiņi ir 12.klases skolēni, skaidroja Gutāne.

Istras vidusskolas 11. un 10.klasēs nav neviena apmācāmā, 1.klase šogad netika nokomplektēta. Pēc prognozēm arī nākamgad nav neviena, kas vēlētos sākt mācības Istras vidusskolas 1.klasē.

Slēdzot Istras vidusskolu, tās audzēkņi turpinās izglītoties Ludzas 2.vidusskolā un Zilupes vidusskolā. Pašvaldība nodrošinās transportu skolēnu nokļūšanai minētajās mācību iestādēs, teica Gutāne.

Vairākiem skolotājiem darbs Istras vidusskolā jau patlaban nav pamata darba vieta, vairāki Istras vidusskolas skolotāji ir atraduši sev darbu citās mācību iestādēs, vēl vairāki ir sasnieguši pensijas vecumu un pēc skolas slēgšanas dosies pelnītā atpūtā, teica pašvaldības pārstāve.

Sliktākā situācijā ir skolas tehniskais personāls, kuram atrast darbu pēc mācību iestādes slēgšanas varētu būt visai problemātiski, viņa pieļāva.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)