Banner 980x90

Mediķu arodbiedrības protesta akcijai pieteikušies ap 500 cilvēku

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) rīkotajai protesta akcijai pieteikušies jau aptuveni 500 cilvēku, aģentūrai LETA pastāstīja arodbiedrības vadītājs Valdis Keris.

Keris stāstīja, ka šie aptuveni 500 cilvēku lielākoties ir mediķu arodbiedrības biedri, tomēr atbalstu izteicis arī, piemēram, Latvijas Ārstu biedrības viceprezidents Māris Pļaviņš, kurš, visticamāk, arī piedalīsies protesta akcijā.

Tāpat atbalstu izteikušas arī Latvijas Ģimenes ārstu asociācija, Latvijas Ārstniecības un aprūpes darbinieku arodbiedrība, Latvijas Pensionāru federācija, kā arī ar veselības nozari nesaistīta arodbiedrība "Enerģija", kuras biedri strādā elektroenerģētikas, siltumapgādes, rūpniecības un celtniecības nozarēs. Keris skaidroja, ka šīs arodbiedrības vadītāja Jevgenija Stalidzāne esot viņam izteikusi atbalstu protesta akcijas rīkošanā. LVSADA vadītājs gan nevarēja pateikt, cik "Enerģijas" biedru varētu piedalīties protesta akcijā.

Vaicāts, vai partija "Saskaņa", ar kuru arodbiedrībai noslēgts sadarbības līgums, piedalās protestu rīkošanā, Keris norādīja, ka pagaidām ar partiju protestu rīkošanā sadarbība nenotiek un tā "īpašu ieguldījumu nav devusi". Keris gan piebilda, ka protesta laikā neviens "prom dzīts" netiks un arī partijas biedri drīkstēs piedalīties.

Arodbiedrība protesta akciju rīkos pretī Latvijas Nacionālās bibliotēkas galvenajai ieejai, kā arī ieplānojusi protesta akcijas laikā izmantot "skaņu pastiprinošas shēmas".

Pilseta24.lv jau vēstīja, ka LVSADA protesta akciju pret Latvijas veselības aprūpes politiku rīkos 20.aprīlī, informēja Keris, solot, ka protesta akcija noteikti būšot skaļa.

20.aprīlis par protesta akcijas norises datumu izvēlēts, jo tad Rīgā notiks Eiropas Savienības (ES) veselības ministru neformālā sanāksme. Cik plaša būs akcija, Keris pašlaik neņemas spriest, jo par to tiks lemts šodien arodbiedrības sanāksmē.

Protesta akcija varētu tikt rīkota tautas sapulces formā, lai tās dalībnieki varētu skaļi izpaust savu viedokli. Tik pasīvu protesta formu kā pikets mediķu arodbiedrība neizvēlēšoties. Keris aicina protestā piedalīties arī pacientus, jo finansējuma palielināšana ir arī viņu interesēs. Tāpat ir iespējams, ka akciju atbalstīs partija "Saskaņa", ar kuru LVSADA nesen noslēgusi sadarbības līgumu.

Keris kā Latvijas veselības aprūpes būtiskākās problēmas atkārtoti nosauca garās rindas, lai saņemtu medicīnas pakalpojumus, lielos pacientu līdzmaksājumus un medicīnas personāla mazās algas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)