Banner 980x90

Nav skaidrs, vai ZZS Ludzas novada domē izdosies izveidot plašu koalīciju

Daugavpils, 12.jūn., LETA. Zaļo zemnieku savienībai (ZZS) un "Saskaņai", kas pašvaldību vēlēšanās Ludzas novada domē ieguva attiecīgi piecus un trīs mandātus un ir gatavi sadarboties, kopā ir balsu vairākums, tomēr pagaidām nav skaidrības, vai ZZS pašvaldībā izdosies izveidot plašāku koalīciju.

"Saskaņas" Ludzas novada saraksta līdere Jevgenija Kušča aģentūrai LETA atzina, ka viņas pārstāvētais saraksts atbalstīs ZZS saraksta līdera pašreizējā Ludzas vicemēra Edgara Mekša virzīšanu mēra amatam.

Mekšs aģentūrai LETA pastāstīja, ka "Saskaņai", līdzīgi kā "Latgales partijai", Ludzas novada domē ir piedāvāti vicemēru amati.

Vai Ludzas novada domes vēlēšanās visvairāk - sešas balsis - savākušais "Latgales partijas" saraksts mainīs savu līdzšinējo nostāju un atteiksies no savām ambīcijām uz mēra amatu un samierināsies ar ZZS piedāvājumu, pagaidām skaidrs.

"Latgales partijas" saraksta otrais numurs, pašreizējais domes izpilddirektors Aivars Meikšāns aģentūrai LETA atzina, ka starp sarakstu pārstāvjiem joprojām notiek pārrunas.

Ludzas novada domes sēde, kurā paredzēts ievēlēt domes vadību, plānota nākamnedēļ, 15.jūnijā.

Jau vēstīts, ka ZZS, kas pašvaldību vēlēšanās Ludzas novada domē ieguvusi par diviem mandātiem vairāk nekā iepriekšējās, mēģinās apvienot koalīcijā visus domē ievēlētos politiskos spēkus.

"Mūsu piedāvātais variants ir - ZZS uzņemas pašvaldības vadību, vienojot visu politisko spēku pārstāvjus kopējam darbam. Mūsu nostāja ir tāda, ka vajag beigt dalīt iedzīvotājus un visiem politiskajiem spēkiem ir jāapvienojas kopīgam darbam," uzsvēra Mekšs.

Ja ZZS izdosies izveidot koalīciju un pārņemt domē vadību, pirmais darbs būšot sasāpējušā ar "Ludzas apsaimniekotāja" darbību saistītā jautājuma sakārtošana. "Ir jāuzlabo minētā uzņēmuma darba kvalitāte un efektivitāte. Pakāpeniski risināsim arī citus jautājumus, par kuriem ir sūdzējušies iedzīvotāji," teica Mekšs.

Latgales partijas saraksta līdere, pašreizējā domes priekšsēdētāja Alīna Gendele aģentūrai LETA iepriekš atzina, ka domē ir iespējama varas maiņa, jo, neskatoties uz uzvaru vēlēšanās, saraksts ir ieguvis domē par divām vietām mazāk nekā iepriekšējās vēlēšanās un patlaban neesot noteicējs koalīcijas veidošanas procesā.

"Mēs ZZS iesniedzām savu redzējumu par amata vietu sadali Ludzas novada domē, kas paredz, ka "Latgales partija" saglabā domes priekšsēdētāja amatu, savukārt ZZS papildus vicemēra amatam iegūst arī pašvaldības izpilddirektora vietnieka amatu, un patlaban gaidām atbildi," skaidroja Gendele.

Gendele pieļāva, ka viņas vadītās komandas popularitāti varētu būt mazinājis lēmums par "ūdens starpības" apmaksas ieviešanu pilsētā. "Komunālo pakalpojumu sfēra ir ļoti jūtīga, diemžēl šajā situācijā vinnējuši ir tie, kas šo obligāto lēmumu pagaidām nav pieņēmuši," ar nožēlu secināja Gendele.

Par vienu vietu mazāk - trīs līdzšinējo četru vietā - šajās pašvaldību vēlēšanās Ludzas novada domē ieguvusi arī "Saskaņa", liecina provizoriskie vēlēšanu rezultāti.

Latgales partija ieguva 38,41% balsu, ZZS - 28,78%, "Saskaņa" - 18,35%. Tāpat domē iekļuva Latvijas Sociālistiskā partija ar 7,27% atbalstu un vienu vietu. Pārējās partijas 5% barjeru nav pārvarējušas.

Latvijas Reģionu apvienību atbalstīja 2,23% vēlētāju, "Vienoti Latvijai" - 2,17%, bet "No sirds Latvijai" - 1,64%.

2013.gada pašvaldību vēlēšanās Latgales partija bija ieguvusi 47,22% atbalstu, "Saskaņas centrs" - 25,24%, ZZS - 19,46%, bet pārējās partijas nebija pārvarējušas 5% barjeru.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)