Banner 980x90

Neļauj atvērt jaunu spēļu zāli netālu no Ludzas kultūras un izglītības iestādēm

Rīga, 28.dec., LETA. Ludzas novada dome neļaus SIA "LVBet" atvērt jaunu spēļu zāli netālu no pilsētas kultūras un izglītības iestādēm, aģentūra LETA uzzināja domē.

Uzņēmums izklaižu vietu vēlējies atvērt Stacijas ielā 30 un veicis telpu ierakstīšanu Zemesgrāmatā, kas sākotnēji nebija paveikts. Telpas azartspēļu rīkotājs plānoja nomāt no SIA "Ludzas tirdzniecības centrs".

Dome secinājusi, ka ap plānoto spēļu zāli koncentrētas dažādas tirdzniecības un pakalpojumu sniegšanas vietas, turklāt telpas atrodas netālu no Ludzas tautas nama, pilsētas galvenās bibliotēkas, Ludzas Mūzikas pamatskolas, kā arī Ludzas novada Bērnu un jauniešu centra. Domē norāda, ka izglītības un kultūras iestāžu tuvums varētu atstāt negatīvu ietekmi uz pašvaldības iedzīvotājiem, nepilngadīgām un izglītojamām personām un radīt vēlmi pamēģināt spēļu zāles un derību likmju pieņemšanas vietas piedāvājumu.

"Konkrētajā vietā ikdienā ir vērojama samērā liela sabiedriskā aktivitāte un intensīvāka garāmgājēju plūsma un, atverot šajā vietā spēļu zāli, var pieaugt tādu spēļu zālē nokļuvušo personu skaits, kurām tur nemaz nav bijis nolūka doties, kā arī tas var kalpot kā pamudinājums uz pārmērīgiem izdevumiem saistībā ar spēļu zāli. Iedzīvotājiem to gūtie ienākumi primāri ir izmantojami savu un ģimenes pamatvajadzību apmierināšanai, nevis tērējot tos spēļu zālē. Ludzas novadā tas ir īpaši nozīmīgi, ņemot vērā samērā zemo iedzīvotāju ienākumu līmeni," atteikumu pamatoja domē.

Lēmums atteikt izsniegt atļauju azartspēļu organizēšanas vietas atvēršanai Stacijas ielā 30 domē pieņemts vienbalsīgi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)