Banner 980x90

No nākamā gada varētu slēgt Istras vidusskolu

Daugavpils, 19.sept., LETA. No nākamā gada varētu tikt slēgta Ludzas novadā esošā Istras vidusskola, aģentūrai LETA pieļāva Ludzas novada Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes vadītāja Sarmīte Gutāne.

Ja vēl uz mācību gada sākumu Istras vidusskolā bija reģistrēti 35 skolēni, tad, uzzinot par skolas perspektīvām, vairāku skolēnu vecāki izvēlējās savu bērnu izglītošanai citas mācību iestādes, un patlaban minētajā mācību iestādē turpina iegūt izglītību vien 25 apmācāmie, no kuriem septiņi ir 12.klases skolēni.

Istras vidusskolas 11. un 10.klasēs nav neviena apmācāmā, 1.klase šogad netika nokomplektēta, pēc prognozēm arī nākamgad nav neviena, kas vēlētos sākt mācības Istras vidusskolas 1.klasē.

Neskatoties uz to, ka skola atrodas skaistā vietā, starp diviem ezeriem un pakalniem, ir labi aprīkota, mēbelēta un pirms septiņiem gadiem par pašvaldības līdzekļiem tajā ir veikts remonts, to visdrīzāk nāksies slēgt, ar nožēlu secina Gutāne.

Slēdzot Istras vidusskolu, tās audzēkņi varēs turpināt izglītoties mācību iestādēs Zilupē un Ludzā.

Sliktākā situācijā ir skolotāji un skolas tehniskais personāls. Pieci skolotāji jau pametuši darbu Istras vidusskolā un atraduši sev darbu mācību iestādēs Rēzeknē, Rīgā un Jaunogrē. Atlikušajiem darbu atrast būs grūti, jo mazajās lauku skolās skolotāji patlaban nav vajadzīgi.

Vēl sliktākā situācijā ir mācību iestādes tehniskais personāls, skolas likvidācija rezultātā visi desmit darbinieki paliks bez darba.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)