Banner 980x90

Plānotie ierobežojumi Baltijas jūras gaisa telpā "airBaltic" lidojumu plānus būtiski neietekmē

Rīga, 16.apr., LETA. Plānotie ierobežojumi Baltijas jūras gaisa telpā Latvijas lidsabiedrības "airBaltic" lidojumu plānus būtiski neietekmē, aģentūrai LETA apstiprināja "airBaltic" pārstāve Alise Briede.

Viņa atzīmēja, ka saskaņā ar "airBaltic" informāciju ierobežojumi plānoti tajā pašā vietā, kur gaisa telpa lidojumiem tika slēgta iepriekš.

Arī Civilās aviācijas aģentūras direktors Māris Gorodcovs norādīja, ka ierobežojumi attiecināti uz to pašu zonu, kur Krievijas raķešu šaušanas pārbaude bija plānota šā gada aprīļa sākumā.

"airBaltic" pārstāve jau iepriekš pauda, ka Baltijas jūras gaisa telpā noteiktie ierobežojumi, kas tika ieviesti saistībā ar Krievijas Jūras spēku pieteikto raķešu šaušanas pārbaudi aprīļa sākumā, lidsabiedrības "airBaltic" plānus nav būtiski iespaidojuši.

Tas skaidrojams ar to, ka teritorijas zona, uz kuru tika attiecināti ierobežojumi, bija salīdzinoši neliela.

Kā ziņots, Krievija atkal plāno organizēt raķešu šaušanu Latvijas ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā. Krievijas Galvenais gaisa satiksmes vadības centrs informējis Latvijas Civilās aviācijas aģentūru, ka Krievijas Jūras spēki no 17.aprīļa līdz 19.aprīlim rezervējuši gaisa telpu un 19.aprīlī plāno veikt raķešu šaušanas pārbaudi gaisa telpā virs Latvijas ekskluzīvās ekonomiskās zonas Baltijas jūrā.

Aizsardzības ministrija joprojām uzskata šāda veida mācības Latvijas teritoriālo ūdeņu tiešā tuvumā par nepamatotām un provokatīvām, kā arī pauž bažas par Krievijas spējām nodrošināt drošību mācību laikā.

Jau vēstīts, ka Krievijas Jūras spēki raķešu šaušanas mācības Latvijas ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā bija pieteikuši arī no 4. līdz 6.aprīlim. Mācību laikā netika izšauta neviena raķete, bet šādas mācības uzskatāmas kā daļa no Krievijas stratēģiskās komunikācijas un spēka demonstrēšanas citām reģiona valstīm, iepriekš pauda eksperti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)