Banner 980x90

Plūdu dēļ Kārsavas novada vadība lems par ārkārtas situācijas izsludināšanu

Rīga, 25.aug., LETA. Plūdu dēļ Kārsavas novada vadība piektdien lems par ārkārtas situācijas izsludināšanu, telefonintervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja novada domes vadītāja Ināra Silicka (ZZS).

Silicka pauda, ka novads ir gandrīz "atgriezts" no ārpasaules, jo ir applūdis liels daudzums tā ceļu.

Arī Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdētājs Gints Kaminsks (LZS) telefonintervijā raidījumam sacīja, ka Latgalē ir izveidojusies ārkārtas situācija. Viņš zināja teikt, ka kolēģi jau ir konsultējusies ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvjiem un esot skaidrs, ka būs nepieciešama valsts finansiāla palīdzība zaudējumu segšanai.

Kā ziņots, ceturtdienas vakarā beigušās ārkārtējās lietavas Latgalē un nokrišņu daudzums Rēzeknes novērojumu stacijā 32 stundās sasniedzis 159 milimetrus jeb 229% no augusta normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Nepieredzēti stipri lijis gan Rēzeknes apkaimē, gan plašākā teritorijā Latgalē. Mazāk spēcīgas lietavas skāra arī Sēliju un Vidzemes austrumu daļu.

Nokrišņu daudzums Rēzeknes pusē sasniedzis gandrīz ceturto daļu no visa gada normas. Tik intensīvas lietavas šeit piedzīvotas pirmo reizi meteoroloģisko novērojumu vēsturē.

Ziņas par nozīmīgiem plūdu postījumiem saņemtas no daudziem novadiem Latgalē, kā arī no Alūksnes novada.

Tuvākajās diennaktīs visā Latvijā brīžiem līs, bet lielas lietavas nav gaidāmas, prognozē sinoptiķi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)