Banner 980x90

Sieviešu handbola pagājušās sezonas finālistu cīņā "Latgols" sagrauj LSPA

Ludza24.lv
Ludza24.lv

Sestdien, 26.septembrī, ar pārliecinošu uzvaru Latvijas sieviešu virslīgas handbola čempionāta pagājušās sezonas finālistu cīņā guva Ludzas "Latgols", kas ar 36:18 (15:9) savā laukumā sagrāva novājināto LSPA vienību.

Pagājušajā sezonā abas komandas savā starpā tikās piecas reizes un labāk veicās ludzānietēm. Regulārā čempionāta trijos mačos viņas bija pārākas divreiz (23:21, 28:30, 29:28), bet vēl divreiz apspēlēja LSPA arī Latvijas čempionāta finālā (33:23, 32:31).

Starpsezonā LSPA sastāvs piedzīvoja nelielas, taču būtiskas izmaiņas - komandu pameta tās līdere un iepriekšējā Latvijas čempionāta otrā rezultatīvākā spēlētāja Kristīne Kirejeva, kura šosezon pārstāv Jēkabpili. Turklāt pirmajās spēlēs LSPA nevar palīdzēt vairākas nozīmīgas spēlētājas.

Arī šajā mačā LSPA cīņā par panākumu nespēja iesaistīties. "Latgols" guva pirmos četrus vārtus, vadību neatdodot ne brīdi.

Uzvarētājām deviņus vārtus iemeta Laura Rutkovska, bet pa sešām reizēm precīzas bija Agnese Sidorova un Marija Dergačeva.

Tikmēr LSPA sastāvā piecas reizes izcēlās Anna Makarova.

Vēl viens aizraujošs duelis gaidāms vēlāk sestdien, kurā spēcīgās debitantes Jēkabpils SS uzņems 2014.gada Latvijas čempionēm Stopiņu NHK, kas pērn palika bez medaļām.

Kopvērtējumā pašlaik četri punkti divās spēlēs ir "Latgols" komandai, bet uzvaras vienīgajās līdz šim aizvadītajās spēlēs guvušas Salaspils SS un Stopiņu NHK.

Sieviešu virslīgā šosezon startē sešas komandas - "Latgols", LSPA, Dobeles SS/REIR, Stopiņu NHK, Salaspils SS un Jēkabpils SS. Četras komandas savulaik bijušas čempionu godā - "Latgols", LSPA, Stopiņu NHK un "Jēkabpils". Jēkabpilietes, kuras 2009. gadā kļuva par čempionēm, turnīrā atgriežas pēc ilgāka pārtraukuma.

Jaunajā sezonā sieviešu komandas aizvadīs trīs apļu turnīru, sacenšoties katra ar katru trīsreiz un kopumā regulārajā čempionātā aizvadot 21 spēli.

Izslēgšanas spēļu pusfināliem automātiski kvalificēsies regulārā turnīra divas labākās komandas, bet vienības, kas izcīnījušas no trešās līdz sestajai vietai, aizvadīs ceturtdaļfinālus, kur uzvarētājs tiks noskaidrotas divu spēļu summā. Pusfinālā, finālā un sērijā par trešo vietu cīņa ritēs līdz divām uzvarām.

Iepriekšējā sezonā finālsērijā par Latvijas čempiones titulu "Latgols" ar 2-0 uzveica LSPA handbolistes.

"Latgols" komandai par valsts čempioni pavasarī izdevās kļūt pirmo reizi kopš 2010.gada, bet kopumā Ludzas vienībai tas bija septītais tituls kopš neatkarības atjaunošanas. Tas to padarīja par titulētāko sieviešu čempionātā, jo deviņdesmitajos gados sešus titulus izcīnīja "Vārpa".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)