Banner 980x90

Šonedēļ sākas Kārsavas novada svētki

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Sestdien, 20.augustā, sāksies un nākamnedēļ turpināsies Kārsavas novada svētku pasākumi, aģentūru LETA informēja Kārsavas novada sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Krivmane.

Svētku nedēļā novada iedzīvotājiem un viesiem būs iespēja apmeklēt kultūras pasākumus, mēroties spēkiem dažādās sacensībās un baudīt populāru mākslinieku uzstāšanos.

Novada svētkus 20.augustā atklās Kārsavas novada Jauniešu diena Mežvidos. Pasākuma gaitā no plkst.17.00 apmeklētājiem būs iespēja darboties dažādās meistardarbnīcās. Plkst.20.00 jaunieši muzicēs, dejos un rādīs savus talantus koncertā, kurā tiks sumināti Mežvidu pagasta pilngadnieki. Vakarā, plkst.22.00, sāksies balle kopā ar grupu "Azars", bet pusnaktī gaidāms pārsteigums - putu ballīte.

Otrdien, 23.augustā, plkst.10.00 Malnavā, Malnavas koledžas stadionā, notiks Latvijas Ziemeļaustrumu reģiona jauniešu futbola čempionāts U-12 klasē, bet plkst.16 Kārsavā, pludmales volejbola laukumā, sāksies sacensības pludmales volejbolā.

Trešdien, 24.augustā, plkst.16 Malnavas koledžas stadionā norisināsies sacensības minifutbolā. 26.augustā plkst.21.00 Kārsavas tenisa kortos sportisti pulcēsies uz Nakts sacensībām strītbolā, "ghetto" florbolā un ielu futbolā. Skatītājus izklaidēs deju studija "Stoptime" no Rēzeknes.

Novada svētku kulminācija gaidāma sestdien, 27.augustā. Diena sāksies ar Amatnieku tirdziņu, kurā no plkst.11.00 būs iespējams iegādāties mājražotāju darinājumus, bet jaunākie svētku dalībnieki no sirds varēs izpriecāties piepūšamo atrakciju parkā, kurš darbosies līdz pat plkst.16.00.

Bēbīšu svētkos, kas sāksies plkst.13.00, tiks sumināti jaunākie Kārsavas novada iedzīvotāji. Sanākušos priecēs suņu ātruma un veiklības paraugdemonstrējumi, būs iespēja vizināties ar poniju, bet no plkst.15 būs pieejamas atrakcijas jaunākajiem bērniem. Plkst.15.00 Mežvidu pagasta ļaudis kamīnzālē "Pakavi" ar dziesmām un stāstiem prezentēs stāstu "Par Mežvidiem sauc manu Latgales ciemu...".

Vakara cēlienā, plkst.19.00, "Krosta" estrādē varēs baudīt plašu koncertprogrammu, kurā uzstāsies Mežvidu pašdarbnieki un tiks godināti sakoptāko sētu saimnieki. Ar vācu muzikālajām skaņām klātesošos priecēs Dobeles vācu biedrības ansamblis "Die Lustigen". Vakarā uz lustīgām dejām svētku dalībniekus aicinās šlāgermūzikas aptaujas dalībnieki grupa "Tērvete", naktī enerģijas lādiņu dos grupa "Dzelzs vilks", bet līdz pirmajiem gaiļiem muzicēs "Marchello".

28.augustā, kā ierasts svētku svētdienā, rīts sāksies ar Svēto misi Mežvidu skapulāra dievmātes Romas katoļu baznīcā. Izturīgākie novada svētku dalībnieki pēcpusdienā būs aicināti uz tenisa turnīru Kārsavas pilsētas kortos, kur paralēli norisināsies arī sacensības šautriņu mešanā, ielu vingrošanā un šaušanā ar pneimatisko šauteni.

Kārsavas novada svētku noslēgumā plkst.18.00 Malnavas Rožukroņa Dievmātes Romas katoļu baznīcā izskanēs koncerts "Taustiņinstrumentu trīsvienība". Tajā ērģeles spēlēs Guna Kise, klavieres - Gunta Šmaukstele un akordeonu - Aldis Kise. Latviešu, krievu, vācu, franču un argentīniešu komponistu mūzikā izskanēs visa emociju gamma.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)