Banner 980x90

Vairākas sabiedriskās organizācijas aicina Saeimu nenovilcināt Pašvaldību referendumu likuma izskatīšanu

Rīga, 14.jūn., LETA. Astoņas sabiedriskās organizācijas ir nosūtījušas elektronisku vēstuli visiem Saeimas deputātiem, aicinot nevilcināties ar Pašvaldību referendumu likuma izskatīšanu, aģentūru LETA informēja Latvijas Pilsoniskās alianses direktore Kristīne Zonberga.

Šodien Saeimas darba kārtībā ir lēmumprojekts par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu Vietējo pašvaldību referendumu likumprojekta trešajam lasījumam līdz 2018.gada 1.augustam.

Vēstulē deputātiem sabiedriskās organizācijas vērš uzmanību uz to, ka priekšlikumu termiņa pagarināšana nozīmē šī likuma pieņemšanas novilcināšanu, riskējot ar to, ka 12.Saeimas sasaukuma laikā tas nemaz nenonāks trešajā lasījumā. Tādā gadījumā šo likumu, pie kura ir strādājuši vairāki Saeimas sasaukumi, vairs nebūs iespējas pārņemt arī nākamajam Saeimas sasaukumam un darbs būs jāatsāk no nulles.

"Pašvaldību referendumu iespējas sabiedrība gaida jau 28 gadus - šobrīd pašvaldību iedzīvotājiem gandrīz nav iespēju ietekmēt pašvaldības domes lēmumus," paziņojumā pauž Zonberga.

Aicinājumam pievienojušās organizācijas Latvijas Pilsoniskā Alianse, "Providus", Jūrmalas Aizsardzības biedrība, Latvijas Lauku forums, Rīgas Apkaimju alianse, sabiedrības līdzdalības fonds "manabalss.lv", apvienība "Pilsēta cilvēkiem" un "Sabiedrība par atklātību Delna".

Latvijas Pilsoniskā alianse ir NVO jumta organizācija. Tā ir neatkarīga bezpeļņas nevalstiskā organizācija - biedrība, kuras mērķis ir stiprināt pilsonisko sabiedrību Latvijā, atbalstot Latvijas nevalstisko organizāciju kopējās intereses un veidojot labvēlīgu vidi biedrību un nodibinājumu darbībai. Latvijas Pilsoniskā alianse apvieno 127 biedrus, kas kopumā apvienojot aptuveni 70 000 privātpersonu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)