Banner 980x90

VVC nepieprasīs deputāta mandāta anulēšanu Zilupes mēram

Daugavpils, 16.marts, LETA. Zilupes novada domes priekšsēdētājs Oļegs Agafonovs (Latgales partija) aizvadītajā pusgadā ir uzlabojis savas valsts valodas zināšanas un patlaban tās atbilst pastāvošajām prasībām, aģentūra LETA noskaidroja Valsts valodas centrā (VVC).

Zilupes mērs, kura pārbaudi VVC amatpersonas veica šonedēļ, apņēmies arī turpmāk pilnveidot savas valsts valodas zināšanas.

Jau vēstīts, ka pērn augustā pēc vairākiem neveiksmīgiem mēģinājumiem VVC centra speciālistiem tomēr izdevās pārbaudīt Agafonova valsts valodas zināšanas. Pārbaudē tika secināts, ka tās ir neatbilstošas, par ko 18.augustā sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols.

Zilupes mērs tika saukts pie administratīvās atbildības - viņam par minēto pārkāpumu tika piemērots naudas sods -, ka arī viņam tika dots pusgads laika savu valsts valodas zināšanu uzlabošanai.

Agafonova valsts valodas zināšanu pārbaudi VVC veica, jo pirms kāda laika bija saņēmis trīs sūdzības par Zilupes mērs nepietiekamajām valsts valodas zināšanām.

Agafonovs nav vienīgais politiķis, par kura valsts valodas zināšanām ir ieinteresējies VVC.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)