Banner 980x90

VVC šogad ziņots par 20 pedagogiem ar neatbilstošām valsts valodas zināšanām

Rīga, 15.dec., LETA. Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD) šogad informējis Valsts valodas centru par 20 pedagogiem ar neatbilstošām latviešu valodas zināšanām, intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja IKVD vadītāja Inita Juhņēviča.

Lai gan likums nosaka, ka visiem skolotājiem jāprot valsts valoda augstākajā pakāpē, diemžēl joprojām ir gadījumi, kad tā nav, norādīja Juhņēviča.

Vaicāta, cik spējīgas būs krievu skolas īstenot iecerēto pāreju uz mācībām valsts valodā vispārējās izglītības iestādēs, IKVD vadītāja atgādināja, ka šī reforma ir plānota no 2020.gada. Vienlaikus jau nākamgad pedagogiem ir paredzēti kursi un metodiskie materiāli, kas palīdzēs mācīt priekšmetu latviešu valodā. Viņa akcentēja, ka ir atšķirība starp valodas prašanu un prasmēm pasniegt priekšmetu latviski.

Lūgta pastāstīt, par ko šogad visbiežāk IKVD saņem sūdzības, Juhņēviča minēja, ka viens ir jau nosauktais valodas jautājums, bet aktuāli ir arī jautājumi par bērnu vērtēšanu, proti, kad ne vecākiem, ne bērniem nav skaidrs, kā tiek vērtēti skolēnu sasniegumi un kādēļ citreiz vērtējums atšķiras no citu skolasbiedru saņemtā. Tāpat aktuālas ir sūdzības par skolēnu drošību un vardarbību, viņa atzina.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)