Banner 980x90

Zilupes Kristus Krusta pacelšanas baznīca

Zilupes pareizticīgo draudzes aizsākumi saistās ar 1866.gadu, kad pēc Vitebskas gubernatora rīkojuma Brigu katoļu dievnamu slēdza, pārveidojot to par pareizticīgo baznīcu. Ugunsgrēka laikā, 2004.g. maijā, dievnams, ka arī nesen ierīkotā baznīcas bibliotēka pārvērtās pelnos: sadega rituālie apģērbi, kora nošu pieraksti, zvanu tornis, sašķēlās viens no zvaniem.

Vietējiem iedzīvotājiem izdevās izglābt vienīgi svētbildes. Četru gadu laikā dievnams faktiski tika uzcelts no jauna un ir kļuvis par vienu no Zilupes vizītkartēm. Jaunā baznīca lepojas ar ārkārtīgi skaistiem gleznojumiem uz griestiem un sienām. Ir izveidota jauna bibliotēka, kur ir gan grāmatas un preses izdevumi, gan video un audioieraksti.

Adrese: Brīvības iela 4, Zilupe, Zilupes novads, LV-5751
Tālrunis: +371 29974318
Mājaslapa: www.latgale.travel
E-pasts: ezerzeme.latgale@gmail.com (Latgales reģiona Tūrisma asociācija)
GPS koordinātes: 56.3904169, 28.1087775

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)