Banner 980x90

Zilupes novadā šonedēļ norisināsies dabas vērošanas pasākums "Tauriņu nakts"

Rīga, 31.jūl., LETA. Zilupes novadā pie Pintu ezera 3.augustā no plkst.22 norisināsies dabas vērošanas pasākums "Tauriņu nakts", aģentūru LETA informēja Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) Latgales reģionālās administrācijas pārstāve Regīna Indriķe.

Viņa skaidroja, ka pie Pintu ezera pērn īstenots projekts, lai radītu labvēlīgus apstākļus retā dienas taureņa - esparsetu zilenīša - populācijas palielināšanai. DAP sadarbībā ar Daugavpils Universitātes zinātniekiem, sakopa un atjaunoja šīs sugas taurenim nepieciešamo biotopu.

Grebļukalnā sastopamas arī daudzas nakts taureņu sugas, un, turpinot pagājušajā gadā aizsākto tradīciju, arī šogad DAP iepazīstinās interesentus ar nakts taureņiem. Ainavas un biotopu dažādība starp diviem ezeriem, osu grēdu, mežiem un laukiem ir atbilstoša vide dažādu nakts taureņu un kukaiņu sugu attīstībai.

"Daudzinot nemateriālo kultūras mantojumu Zilupes novadā, esam iecerējuši vairākus pasākumus laikā no 2.augusta līdz 4.augustam, un viens no tiem arī "Taureņu nakts" Grebļukalnā. Šī vieta ir ne tikai dabas vērtību krātuve, bet glabā arī kultūrvēstures liecības. Šaurās osu grēdas galos atrodas senie Meikšānu un Kausa pilskalni," pauda Zilupes novada tūrisma darba organizatore Ilga Ivanova.

Lai piedalītos pasākumā, apmeklētājiem nepieciešams uzrādīt personu apliecinošu dokumentu, kā arī laicīgi jāpiesaka caurlaide.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)