Banner 980x90

Arī Ludzas "Latgols" handbolistes sasniedz Latvijas čempionāta finālu

Par otro Latvijas sieviešu handbola čempionāta finālisti sestdien kļuva Ludzas "Latgols" vienība, kas pusfināla sērijas otrajā mačā ar 44:33 (22:13) savā laukumā apspēlēja Dobeles SS/REIR vienību.

Jau pirmajā puslaikā mājinieces ieguva desmit vārtu pārsvaru, droši novedot dueli līdz uzvarai un Latvijas čempionāta finālu sasniedzot otro gadu pēc kārtas.

Rezultatīvākā uzvarētājām ar astoņiem gūtajiem vārtiem bija Laura Rutkovska, septiņas reizes izcēlās Kristīne Daņiļenko, bet pa sešām bumbām iemeta Agnese Sidorova un Žanete Kukurāne.

Tikmēr dobelniecēm 26 no 33 vārtiem guva divas spēlētājas - 17 reizes izcēlās Laura Ņeverovska, kurai deviņas reizes piebalsoja Elīna Freiberga.

Sērijas pirmajā mačā Ludzas komanda svinēja panākumu izbraukumā ar 29:22, kas sērijā ļāvis triumfēt ar 2-0.

Kā zināms, piektdien finālu sasniedza arī LSPA komanda, kas apturēja līdzšinējās čempiones Stopiņu NHK. Stopiņu komanda šosezon cīnās ar sastāva problēmām un starp divām labākajām Latvijas komandām nebūs pirmo reizi kopš 2010.gada.

Iepriekšējo četru gadu laikā Stopiņu NHK trīsreiz kļuva par Latvijas čempionēm, bet reizi tika pie sudraba.

Izslēgšanas spēļu pusfināliem automātiski kvalificējās regulārā turnīra divas labākās komandas. Tikmēr vienības, kas izcīnīja no trešās līdz sestajai vietai, aizvadīja ceturtdaļfinālus, kur uzvarētājas tika noskaidrotas divu spēļu summā. Savukārt pusfinālā, finālā un par trešo vietu sērijas rit līdz divām uzvarām.

Pirms tam ceturtdaļfinālā Dobeles SS/REIR divu spēļu summā pārspēja "Skrīveri" vienību, bet Stopiņu NHK pieveica Salaspils SS.

Kā zināms, pagājušajā sezonā sieviešu turnīrā Stopiņu NHK handbolistes piedzīvoja tikai vienu neveiksmi, kad cieta zaudējumu finālsērijas pirmajā mačā. Pašā sērijā viņas pārspēja "Latgols" komandu ar 2-1, Latvijas čempionātā triumfējot pēc gada pārtraukuma.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)