Banner 980x90

Arī šogad valsts mežos drīkstēs cirst eglīti Ziemassvētkiem

Rīga, 30.nov., LETA. Šogad tāpat kā iepriekšējos gados Latvijas iedzīvotājiem būs iespēja doties uz valsts AS "Latvijas valsts meži" (LVM) apsaimniekotajiem mežiem un pārnest mājās savu valsts mežos nocirsto Ziemassvētku eglīti, aģentūra LETA uzzināja LVM mājaslapā.

Vienlaikus LVM atgādina, ka ir jāievēro nosacījumi, kur un kā svētku eglīti valsts mežā drīkst cirst.

Vispirms iedzīvotājiem jāpārliecinās par atrašanos valsts mežu teritorijā. LVM apsaimniekoto mežu robežas var atpazīt pēc izvietotajām dzeltenajām zīmēm, kā arī uz kvartālstigu krustpunktiem izvietotajām plāksnītēm ar AS "Latvijas valsts meži". Par atrašanos valsts mežā var pārliecināties arī aplikācijā "LVM GEO Mobile" vai mājaslapā mammadabakarte.lv, kur ar tumši zaļo krāsu ir atzīmētas LVM apsaimniekotās teritorijas.

Valsts mežā iedzīvotāji var izvēlies cirst svētku eglīti, kas aug ceļa vai grāvja malā, uz stigām, zem elektrolīnijām vai pieaugušā mežā zem lieliem kokiem.

Eglīti kategoriski aizliegts cirst jaunaudzēs, kā arī tās aizliegts cirst publiskajos dabas parkos un īpaši aizsargājamās dabas teritorijās, kas atzīmētas ar ozollapas attēlu uz zaļa fona, citu īpašnieku mežā.

Latvijas iedzīvotājam liegts personiskajām vajadzībām nocirst vairāk par vienu eglīti.

LVM vienīgais īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja - Zemkopības ministrija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)