Banner 980x90

"Balticovo" uzaicinājusi "Dzīvnieku brīvības" pārstāvjus inspicēt uzņēmumu

Rīga, 28.okt., LETA. Lai informētu par putnu labturības normām, kā arī iepazīstinātu ar uzņēmuma darbību un attīstības plāniem, AS "Balticovo" vadība uzaicinājusi dzīvnieku aizstāvības organizācijas "Dzīvnieku brīvība" pārstāvjus apmeklēt uzņēmumu.

Kā aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvis Armands Šterns, tikšanās paredzēta trešdien, 2.novembrī.

Tikšanās laikā "Balticovo" vadība biedrības pārstāvjus informēs par vistu labturības uzlabošanas iecerēm, nākotnes plāniem pārveidot uzņēmuma filiāles kūtis Madonā par brīvās turēšanas apstākļos dzīvojošu vistu kūtīm un citiem abpusēji svarīgiem jautājumiem.

Tostarp uzņēmuma vadība pirmdien, 31.oktobrī, tiksies ar Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) vadību, lai pārrunātu notiekošo saistībā ar dzīvnieku aizstāvju sacelto ažiotāžu un PVD notikušā audita rezultātus.

Jau ziņots, ka biedrība "Dzīvnieku brīvība" pārmet "Balticovo" nepienācīgu izturēšanos pret vistām. Dzīvnieku aizstāvji septembrī iekļuvuši olu ražotnēs Madonā un Daugavpilī. Daugavpils fermā ir 82 000 vistu, bet Madonā četrās kūtīs ir 140 000 putnu. Dzīvnieku tiesību aktīvisti uzskata, ka vistas tiek mocītas. Netiekot ievērotas pat tās labturības prasības, kas noteiktas likumā.

Tikmēr "Balticovo" norādījis, ka dzīvnieku aizstāvju publiskotajā video redzami kadri no nemodernizētajām novietnēm Madonā un Daugavpilī, kurās atrodas putni dzīves stadijā, kad notiek dabīga putnu atspalvošanās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)