Banner 980x90

BTA: Pēc šomēnes piedzīvotās krusas strauji audzis lauksaimnieku pieprasījums pēc sējumu apdrošināšanas

Rīga, 20.jūn., LETA. Pēc šomēnes piedzīvotās krusas strauji audzis lauksaimnieku pieprasījums pēc sējumu apdrošināšanas, aģentūrai LETA atzina risku apdrošināšanas kompānijas "BTA Baltic Insurance Company" (BTA) pārstāvji.

Kompānijā norādīja, ka jūnijā piedzīvotais spēcīgais vējš, lietus un krusa izpostīja ne tikai sējumus, bet arī bojāja ēkas, automašīnas un radīja cita veida zaudējumus. Par šiem zaudējumiem BTA saņēmis vairāk nekā 130 apdrošināšanas atlīdzību pieteikumu, kuru kopējais apmērs pārsniedz 500 000 eiro.

Tostarp atlīdzību pieteikumi par vairāk nekā 300 000 eiro saņemti no lauksaimniekiem par krusas nodarītajiem postījumiem sējumiem, un 100 000 eiro no šīs summas ir izmaksāti.

"Maija izskaņā un jūnija sākumā daļa lauksaimnieku, saņemot sējumu apdrošināšanas piedāvājumu, lēmumu par apdrošināšanas polišu iegādi atlika uz vēlāku laiku. Taču nākamajā darbdienā pēc 11.jūnija negaisa interese par šo apdrošināšanas veidu pieauga par 40%. Sējumu īpašniekiem vairs nebija vajadzīgs laiks pārdomām, bet uzreiz pēc piedāvājuma saņemšanas tika pieņemts lēmums par polises iegādi," sacīja BTA Baltijas risku parakstīšanas departamenta direktors Ivo Danče.

Kompānijā arī norādīja, ka 2018.gadā lauksaimniekiem bija liela interese par ziemāju apdrošināšanu. Kopumā tika apdrošinātas vairāk nekā 170 saimniecības ar kopējo platību 53 000 hektāru. No reģioniem lielākā interese par ziemāju apdrošināšanu bija Zemgalē, kur tika apdrošināti 66 klienti un 27 000 hektāru sējumu, seko Vidzeme, kur tika apdrošināti 50 klienti un aptuveni 10 000 hektāru, Latgale, kur 34 klienti apdrošināja aptuveni 7000 hektāru, un Kurzeme, kur 22 klienti apdrošināja apmēram 9000 hektāru.

2018.gada nogalē zemnieki visvairāk apdrošināja ziemas kviešus - apmēram 30 000 hektāru, un ziemas rapšus - apmēram 17 000 hektāru, taču apdrošināti tika arī 6 000 hektāru rudzu un miežu sējumu.

BTA lielākais akcionārs ir "Vienna Insurance Group" (90%).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)