Banner 980x90

Ciblas novada ezeru zivju resursus papildina 20 000 līdaku mazuļu

Rīga, 1.aug., LETA. Ciblas novada pašvaldība Lielā Ludzas ezera un Zvirgzdenes ezera zivju resursus papildinājusi ar 20 000 vienvasaras līdaku mazuļu, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Abu ezeru, kas savstarpēji ir savienoti, zivju resursi atjaunoti saskaņā ar valsts zinātniskā institūta "Bior" rekomendācijām - 2017.gadā izstrādātajiem Lielā Ludzas ezera zivsaimnieciskās ekspluatācijas noteikumiem.

Pašvaldībā norāda, ka Lielajā Ludzas ezerā līdakas tiek intensīvi zvejotas un makšķerētas, to skaits ezerā pēdējo gadu laikā ir būtiski sarucis.

Līdakas iegādātas SIA "Rūjas zivju audzētava" par Ciblas novada pašvaldības budžeta līdzekļiem. Zivkopis Ivo Zēmelis paskaidroja, ka līdakas audzētas dabīgajās ūdenstilpnēs, tā kā zivis jau pielāgojušās dzīvei ezerā. Par pieaugušām līdakas varēs uzskatīt pēc trim gadiem, bet tikmēr tās darbosies kā ezera sanitāri.

Līdakas barojas no mazākām zivīm, tādējādi nodrošinot tīrību ezerā un līdzsvaru barības ķēdē, kas ļauj arī ezera baltajām zivīm augt lielākām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)