Banner 980x90

Ciblas novada upēs ūdens līmenis cēlies par 1,5 metru, ceļi applūduši simtiem metru garos posmos

Daugavpils, 25.aug., LETA. Ciblas novadā Rītupē un Ilzes upītē ūdens līmenis cēlies par aptuveni 1,5 metru, zemākajās vietās ceļi ir applūduši pat simtiem metru garos posmos, aģentūrai LETA pastāstīja Ciblas novada domes priekšsēdētājs Juris Dombrovskis.

Daudzviet, kur caurtekas nav spējušas uzņemt visus lietus ūdeņus, ceļi ir izskaloti. Reālā situācija patlaban vēl tikai tiek apzināta, jo daudzas vietas ir zem ūdens un nav īsta skaidrības par ceļu patieso stāvokli, skaidroja domes priekšsēdētājs.

Ciblas novadā ir apdzīvotas vietas, piekļuve kurām pašlaik ir apgrūtināta. Tā, piemēram, neizbraucamā ceļa dēļ autoveikals šodien nav spējis nokļūt līdz Līdumnieku ciemam.

Tāpat daudzviet zemākajās vietās ir applūduši dzīvojamo māju pagrabi. Cīnīties ar dabas stihiju cilvēkiem nākas lielākoties pašu spēkiem, jo ne pašvaldība, ne operatīvie dienesti vienlaicīgi nespējot palīdzēt visiem.

Runājot par lietavu nodarīto zaudējumu apmēriem Ciblas novada mērs bija visai piesardzīgs, sakot, ka konkrētas summas varētu sākt iezīmēties tikai nākamnedēļ, kad ūdeņi būs noplakuši, bet jau tagad esot skaidrs, ka zaudējumi būšot mērāmi vismaz desmitos tūkstošu eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)